Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şube ve  Memur-Sen İstanbul İl Müdürlüğü  "Sağlık çalışanları'na şiddete hayır" eylemi düzenledi. Aksaray Meydanı'nda düzenlenen eyleme sendika üyeleri ve sağlık çalışanlarından oluşan 50 kişi katıldı. Bazı katılımcıların başında ve kolunda protesto amaçlı sargılar görüldü. Eylemciler, "Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın" ve "Sağlıkçıya şiddet istemiyoruz" şeklinde slogan attı.


Grup adına basın açıklaması yapan Zafer Caner, şunları söyledi:


"112 çalışanlarımıza yapılan şiddet olayları artık normalleşmeye başlamıştır. 112 çalışanlarımızın halen riskli birim sayılmaması sağlık bakanlığı ve hükümet yetkililerinin defalarca uyarmamıza rağmen bu sorunu çözmemesi, bizlerin ayrıca canını yakmaktadır. Kanla, kazayla, kavgayla uğraşan dayak yiyen arkadaşlarımızın daha ne yapması lazım anlamıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı ile başlattığımız sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların içi malesef doldurulamamıştır. Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bu olayları gerçekletiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır."


Açıklamanın ardından bir grup 112 Acil çalışanı, yaptıkları tiyatro gösterisiyle uğradıkları şiddeti canlandırdı. Sağlık çalışanlarının uğradığı saldırı çevreden izleyen vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Rol icabı doktorlara saldıranlar da kınandı.


Öte yandan bir sağlık çalışanı da "Yeni üniformalarımız" dediği kostümleri giyindi. Kadın eylemci, önlük yerine boks eldiveni ile kask, erkek eylemci ise çelik yelek yazılı karton giyindi. Eylemin sonunda ise göstericiler, yoldan geçen vatandaşlara karanfil dağıttı.


EE (MK) (FOTOĞRAF)