AK Parti Kadın Kolları 3'üncü Olağan Kongresine katılmak üzere, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile birlikte memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı havalimanında uzun bir kuyruk oluşturan protokol karşıladı. Havaimanında bir basın açıklaması yapan Sağlık Bakana Recep Akdağ, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na giren gençlere başarılar diledi. Yüksek öğrenim görmek isteyen öğrencinin kendi istediği alanda eğitim alması için ciddi bir gayret verilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Akdağ, AK Parti hükümetinin bu gayretin içinde olduğunu belirtti. Kamoyunda 4+4+4 olarak bilinen kanunun gerçekleşmesine tanıklık ettiklerini vurgulayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bunu 'tarihi bir kanun' olarak nitlendirdi. Adana Milletvekili Prof. Dr. Nejdet Ünivar'ın '4+4+4 olarak başladık 4x4 olarak bitirdik' sözünü hatırlatan Bakan Akdağ şunları söyledi:

"Gerçekten 4x4'lük bir kanun oldu. Türkiye'de çocuklarımızı tek tipçi zihniyet ile yetişiren 28 Şubat artığı bir düzenleme tarihe kavuşmuş oldu. Tarihin tozlu raflarında yerini almış oldu. Buna CHP'nin karşı çıkıp miting düzenlemesi başarısızlıkla sonuçlandı. CHP bakış tarzını, gerçek yüzünü millete bir kere daha göstermiştir. CHP milli şef döneminden kalma bir alışkanlıkla darbe dönemlerinin ortaya koyduğu mevzuatı Türkiye'de ayakta kalmasını istiyor."

'BABAM KUR'AN-I KERİM'İ GİZLİ ÖĞRENDİ'

Dedelerinin 1950'den önce ezanı Muhammediye'nin aslından okunmasının yasaklanadığı dönemlerde Erzurum'da da çok çile çekildiğini kadeden Bakan Recep Akdağ şunları anlattı:

"1946'da babam Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye Arapça tefrisat için kendi dinini öğrenmeye Tifnikli Hacı Faruk Efendi'ye derse gitmeye başladığı zaman bu işi gizli yapıyordu. Ben kendisinden, bizzat birinci ağızdan bilgiler, çok enterasan bilgiler aldım. Gizli saklı yapıyolardı. İnsanların bu ülkede dinini, kutsal kitabını öğrenmesi yasaklanmıştı. Nasıl ki 1950 ile rahmetli Adanan Menderes'le bu ülkede ezanı Muhammediye bu ülkenin minarelerinden ebediyete kadar aslıyla okunur duruma getirildi. Allah onlardan razı olsun, mekanlarını cennet etsin. Bugün AK Parti iktidarında, Başbakanımızın önderliğinde Kur-an'ı Kerim artık isteyen ailelerin çocuklarına tabii ki isteğe bağlıve seçmeli olarak okullarda öğretilebilir duruma gelmiştir. Peygamber efendimizin hayatı, okullarda isteyenlere seçmeli olarak öğretilebilir hale gelmiştir. Bu hususta özellikle 9'ncu maddede yapılan Kur-an'ı Kerim'in seçmeli ders haline getirilmesi ve onunla birlikte Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli ders olarak öğretilme imkanının getirilmiş olmasında MHP'nin verdiği katkıyı da takdir ediyorum."

'TÜM HASTANELERDE, ACİLLERE ÜCRETSİZ BAKILACAK'

Hastanelerdeki acil hizmetler hakkında da bilgiler veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların Türkiye'deki her hastaneden acil hizmet alabileceğini ifade ederek, "Başta Anayasa'nın orataya koyduğu prensip, daha sonra Türkiye'deki kanunlar ve mevzuat başbakanımızın bir genelgesiyle acil hizmet duyan bütün vatandaşlarımız hastalarımızn Türkiye'deki her hastanelerden alabileceğini kayıt altına almıştır. Bir vatandaşaımız acil olarak hasatlandı. Allah korusun kalp kiriz geçridi, felç geldi, trafik kazası geçridi. Çocuğu havale geçridi. Ya da tansiyonu ileri derece yükseldi sıvı kaybına maruz kaldı. Böyle bir hastamız Türkiye'deki hangi hastanemize götürülürse götürülsün hastanenin ünivErsite, özel ya da sosyal güvelikle anlaşması olmaya bir hastane bile olsa farkemez. Derhal kendisine müdahele edilecektir ve bu vatandaşımızın ihtiyacı acil olarak bu hastanede görülmeye başlayacaktır. 'Benim yeterli ekipmanın yok, bu doktorum yok, bu halde hastaneye almıyorum, bunu nereye götürürseniz götürün' demeye hiçbir hastanenin hakkı yok. Hasta hastaneye kabul edilir acil tedavisi başlanır. Eğer o hastenenin imkanı yoksa, hastenenin kendisi 112 numaralı telefondan komuta kontrol merkezine ulaşır, oranın koordinasyonu ile hasta gerekirse başka bir hastaneye nakil edilir. Haste sokakta bırakılmaz. 'Benim hastenemden git de nereye gidersen git' diyerek gönderilemez. Bu durumdaki hastadan ya da yakınından para talep edilemez. Hastaneye acil olarak gelmişse, bunun devamında yapılan tüm işlemler acil müdaheleye girecek. Bununla ilgili yeni bir genelgeyi müsteşarıma talimat verdim. Yarın itibariyle il valiliklerine gönderilecek. Vatandaşımız kendi haklarının ne olduğunu iyi bilsin. Acil bir durumda vatandaşımız mağdur bırakmamak bizim şiyarımızdır. Başbakanımızn bana verdiği talimat da budur. Ancak vatandaşlarmızdan da bir talebimiz var. Acil olmayan durumlarda da acil hastaymış gibi hastalarımızı acil servislere götürmemeliyiz. Acil servisleri poliklinik olarak kullanmayalım. Çünkü buralar hizmet veremez hale gelir ve ağır hastaların hizmetleri aksar."

'BAŞBAKANIN SAĞLIK DURUMU ALLAH'A ŞÜKÜR MÜKEMMEL'

Toplantının ardından bir gazetecinin, Başbakanın sağlık durumu hakkındaki sorusuna ise Recep Akdağ şu yanıtı verdi:

"Bu bana 20'nci defa sorulmuş sorudur. Zaten kamuoyu olarak sizler de takip ediyorsunuz. Allah'a şükürler olsun Başbakanımızın sağlık durumu mükümmel. Hatta açık kilo vermeye çalışan birisi olarak söylüyorum, bu anlamda gıpta edilecek kadar iyi. Vücut yapısı ve fizyonomisi son derece iyi bir durumda. Yediğine, içtiğine dikkat eden bir insandır. Geç vakitlerde yemek yemez. Günlük egzersizlerini mümkün mertebe yaptığı bilgisini almış bulunmaktayım. Darısı bizim gibi kilo vermek isteyenlerin başına. Şahsen ben de 6 kilo kadar verdim, daha en az 8 kilo kadar vereceğim."



Tİ(KS/COŞ)