Marmaris ve çevresinde yapılan ölçümde, son 24 saat içinde, metrekareye 99.8 kilogram yağış düştüğü tespit edildi. Son yılların en fazla yağışının düştüğü bölgede hayatı olumsuz etkileyen yağmur nedeniyle ilçeye 11 kilometre uzaklıktaki Hisarönü Köyü ile 45 kilometre uzaklıktaki Bozburun Beldesi'nde birçok ev ve işyerini su bastı. Çarşamba gününe kadar sürecek olan şiddetli yağmurda ölen ya da yaralanan olmazken, denizdeki bazı tekneler hasar gördü. Orhaniye Koyu ve dünyaca ünlü Kızkumu bölgesi, yağmur sularının getirdiği toprakla kızıla döndü. Yağmur zaman etkisini arttırırken, bölgede yaşayanlar, ev işyerlerine dolan sel sularını boşaltmak için belediye ekipleriyle çalışma yapıyor.

ARILAR TELEF OLDU

Bozburun Beldesi Avlana Mahallesi Arıkyar Mevkii'na bıraktığı 80 arı kovanının sel sularına kapıldığı belirten Fatih Kaya, yaklaşık 10 bin TL'lik zararı olduğunu dile getirdi. Kaya, "Arılarımızın hepsi telef oldu. Kovanlar parçalandı" diye konuştu.

Bozburun Belediye Başkanı CHP'li Cemil Şener, "Bir evin bahçe duvarını iş makinesiyle yıktırarak sel baskınından bir aileyi kurtardık. Mevcut köprülerin altında tıkanmalar olunca evlerin alt katı ile işyerlerini su bastı. Suları tahliye etmeye çalışıyoruz. Su boruları patladı. Şuan için yapacak bir şey yok. Henüz zarar tespiti yapılmış değil. Komisyon oluşturarak tespit çalışması yapacağız. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" dedi.



MS,DEB(AÖ/SS)