Gece boyu süren şiddetli yağış, Gazi Süleyman Paşa ile Cumhuriyet mahallelerini ikiye bölen Çınarlı Deresi'nin debisini arttırdı. Sel suları Aydoğan Caddesi üzerindeki Hacı İsmail Efendi Camii ile civarındaki evleri bastı. Biçok sokak ve cadde üzerinde 50 ile 70 santime kadar yükselen sular, mahalle aralarında dereler oluşturdu.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ve MHP'li Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, su basan evlerin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Aydoğan Caddesi üzerinde sabah saatlerinde inceleme yaptı. Belediye Başkanı Ekim, ilçede belediyeye ve inşaat firmalarına bağlı kepçe ve greyderlerin yardımıyla çalışmalara başlandığını belirtti.

'ÖĞRENCİLER OKULA GİDEMEDİ'

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı da, binlerce liralık maddi hasara yol açan su baskınında can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

"20 kadar ev sel sularından etkilendi. Onlarca öğrenci cadde ve sokakları kaplayan sel suları nedeniyle okula gidemedi. Çok sayıda araç sel suları ile kaplı cadde ve sokaklarda mahsur kaldı. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki birçok apartmanın giriş kısmı sel suları ile kaplı olması nedeniyle vatandaşlarımız evlerinde mahsur. Çalışmalar sürüyor."



OA(AÖ/COŞ)