6 Mayıs 2012 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası kulübe ait otomobille stattan ayrılan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'i taşıyan araca yumurta atan 16 yaşındaki Ömer P. hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine, Trabzon Çocuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Önceki gün yapılan karar duruşmasında Ömer P. hazır bulundu. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'na muhalefet ettiği gerekçesiyle yargılanan Ömer P. ifadesinde suçsuz olduğunu savunarak şöyle dedi:

"Arkadaşlarımla Trabzonspor- Fenerbahçe maçını izledik. Trabzonspor'un yenilgisinin ardından tüm taraftarlar başkanın çıkış yaptığı kapıya gitmeye başladı. Biz de onlara uyduk. 25- 30 yaşlarında bir taraftar elindeki koliden yumurtaları dağıttı. Bana da bir tane verdi. Sadri Şener çıkarken bir yumurta fırlattım. Amacım başkana isabet ettirmek de değildi. O anda polis kameraları bizi çekmiş."

Mahkeme Ömer P.'ye 300 TL para cezası verdi, ayrıca bir yıl boyunca spor müsabakalarına giriş yasağı getirdi. Ömer P. cezanın açıklanması üzerine, "Ömür boyu maçlardan men edin ama 300 lira para cezası vermeyin. Ödeyemem" dedi.

TARAFTAR, ŞENER'E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın ardından Hüseyin Avni Aker Stadyumu’ndan ayrılan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili bazı taraftarlarca protesto edilmiş, protokol tribününü çevreleyen tel örgülerin ardındaki bir grup taraftarın attığı yumurta ve pet su şişeleri de, Şener'in içinde bulunduğu araca isabet etmişti. 



FT(TM/COŞ)