Seçimlerin son günlerine kadar AKP’yi destekleyen, ancak seçimlerde HDP’ye oy vereceği açıklayan Sevilay Yükselir Sabah gazetesinden kovuldu.

Yükselir sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Zorunlu olarak bu açıklamayı yapıyorum zira telefonlarım kilitlendi. Haberler doğru.7 yıldır yazarı olduğum Sabah Gazetesi ve aHaber yönetim@sevilayyaziyor: Seçim süreci boyunca HDP'nin barajı geçmesi ve oy desteğim benimsemediğinden işime son verdi.Herşeyin hayırlısı olsun.Gazeteciliğe devam. Bu arada mesele vicdan olunca bir an bile tereddüt etmeden onu tercih etmiş biri olarak,meslektaşlarım tarafından eleştirilmeyi hak etmiyorum. Hepinizin bilmesini isterim ki son derece mutlu ve huzurluyum... İnşallah Barış kazanacak... Türkiye kazanacak..."
diye yazdı.


2014 Ocak ayında Hamburg Basın Birliği'nin düzenlediği bir panelde konuşmacı olan Sevilay Yükselir, bir grup kendini bilmez dinleyici tarafından yuhlanmıştı. Yükselir Türkiye'ye dönüşünde "Bir daha da Hamburg'a gelmem" başlıklı makale yazmıştı.


Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, seçim öncesindeki "HDP Meclise girmeli" açıklamalarının ardından seçim sonrasında da AK Parti’ye muhalefetini sürdürmüştü. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın “HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar” şeklindeki sözlerini Twitter'dan eleştiren Yükselir, şu mesajları paylaşmıştı:

“Kim bu kargalar?' diye mi soruyorsunuz. AK Parti'nin kaybına sebep olan ve olmaya da devam eden. İşte onlardan biri.. Akdoğan ve onun gibi siyasi analiz yetisi sıfırlar konuşmaya devam ettikçe kayıp devam edecek. Davutoğlu'nun ilk icraatı YA'ya sus demek olma.”

Bu köşe yazıları ve tweetler Sabah yönetiminin tepkisine neden oldu ve köşe yazarı kovuldu.