Saadet Partisi’nin milletvekili aday listesinde sürpriz isimler yer aldı.

CHP’nin Saadet Partisi kontenjanına yazılacağı belirtilen eski HDP milletvekili Altan Tan İstanbul’dan; AKP kurucularından eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Gaziantep’ten; eski Refah Partisi ve Fazilet Partisi milletvekili Haşim Haşimi Diyarbakır’dan; DYP eski milletvekili, Raman aşireti önde gelenlerinden Faris Özdemir Batman’dan, ByLock listelerindeki Mor Beyin kumpasını deşifre eden Ali Aktaş Ankara’dan aday gösterildi. 
 

Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesi gereken son günde, YSK’ya gelen ilk parti Saadet Partisi oldu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman Saadet Partisi’nin bütün Türkiye’yi kucaklayacağını ifade ederek ve seçimlerin kutuplaşma içinde geçmemesini istedi, adayların çok ince elendiğini belirtti.

 YSK önünde protesto 

Eski ANAP milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu, Saadet Partisi Diyarbakır listelerinden aday olacağına dair söz verildiğini ancak ikinci sıraya kaydırıldığını söyledi. Seydaoğlu, “Bu bana büyük bir ihanet oldu, böylece benim bağımsızlığımı engellediler. Siyasi bir kumpastır bu” dedi. Ancak YSK’ya sunulan listede Seydaoğlu’nun ismi yer almadı. 

Altan Tan, Saadet’ten aday

HDP’den aday olmayan Altan Tan, Saadet Partisi’nin İstanbul 3. bölge 1. sıra adayı oldu. Tan’ın CHP listelerindeki Saadet kontenjanından aday olduğu iddia edildi. Ancak Tan, dün, kontenjandan değil doğrudan Saadet Partisi adayı olduğunu açıkladı. Altan Tan’ın kardeşi Alaaddin Tan da partinin Diyarbakır 4. sıra adayı oldu. 
Yine CHP’nin Aydın’da ayıracağı Saadet kontenjanından aday olması beklenen Mehmet İhsan Ayaydın, Saadet Partisi Aydın listesinde yer aldı. Ayaydın’ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden arkadaşı olduğu belirtildi. 

Haşimi, Diyarbakır’dan

SP'nin Diyarbakır adaylarından birisi de Seyit Haşim Haşimi oldu. Haşimi; Refah Partisi’nden Cizre Belediye Başkanı ve Diyarbakır milletvekilli; Fazilet Partisi’nde de Diyarbakır Milletvekili olarak seçildi. 7 Haziran seçimlerinde AKP Diyarbakır adayı olan Haşimi, 1 Kasım’da yapılan seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ancak seçilemedi.


Faruk Ünsal da listede

AKP kurucularından, MazlumDer’in eski başkanı Ahmet Faruk Ünsal, SP’nin listesinde Gaziantep 1. sıradan aday oldu. Ünsal, çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer almıştı.

DYP kökenli Özdemir, Batman listesinde 

Batman’dan birinci sıraya adayı Faris Özdemir ise Raman aşireti liderlerinden biri olarak biliniyor. Özdemir daha önce 20 ve 21. dönem DYP sıralarından milletvekili oldu. Özdemir, 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP’ye destek verdi. 

Erbakan’ın bakanı Ağrı’dan 

Refah Partisi eski milletvekili, Necmettin Erbakan’ın Başbakanlık yaptığı Refahyol hükümetinde Çevre Bakanlığı yapan Mehmet Ziyattin Tokar, Ağrı 1. sıradan aday gösterildi. Tokar, 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Askeri hakim listede

Eski Askeri Yargıtay üyesi emekli hakim Albay Tanju Güvendiren Ankara 1. bölge 1. sıradan aday oldu. Emekli Hakim Güvendiren, Ergenekon davası sanıkları arasındaydı. 

ByLock’u deşifre eden avukat 

15 Temmuz darbe girişminin ardından çok sayıda kişinin ihraç edilmesine ve tutuklanmasına neden olan ByLock kullanımı gerekçesi ile ilgili hukuki açıklamalar yapan, çok sayıda insanın Mor Beyin uygulaması üzerinden istemi dışında Bylock’a yönlendirildiğini ortaya çıkaran avukat Ali Aktaş, Ankara 2. bölge 2. sıradan aday oldu. 

Kamalak’ın oğlu aday 

Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın avukat oğlu Muhammet Furkan Kamalak, Ankara 2. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı oldu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan Asiltürk’ün gelini Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk İstanbul 3. bölge 3. sıradan aday oldu. 
Saadet listesinde 2 gazeteci

Saadet Partisi’nin listesinde iki gazeteci de yer aldı. Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz Balıkesir 1. sıradan, Fikret Bayram ise Bursa 2. bölge 2. sıradan aday gösterildi.