Yaklaşık 2 yıl önce merdivenden düşen 70 yaşındaki Ayşe Küçükayrancı'nın sağ bacak kemiği kırıldı. Eşi Celil Küçükayrancı ve komşuları tarafından hastaneye götürülmesine rağmen tedavisi ihmal edilen yaşlı kadın, son 2 yılını yatağa mahkum geçirdi. 54 yıldan bu yana evli olan Ayşe Küçükayrancı'nın 1'i özürlü 4 çocuğundan 3'ü başka şehirlerde yaşıyor. Küçükayrancı'nın 72 yaşındaki eşi Celil Küçükayrancı 720 lira emekli maaşı ile geçinemediklerini ve kendilerine belediyenin baktığını söyledi.

KOMŞULARI BAKIYOR

Bodrum katta rutubetli bir evde yatağa mahkum kalan Ayşe Küçükayrancı'nın yaşam öyküsünü anlatan komşuları, yaşlı kadının bakımının çok güç olduğunu ve etrafa kokular saçıldığını belirtti. Belediyenin evi ilaçlamasından sonra her gün sıcak yemek servisi yaptığını söyleyen talihsiz kadının komşuları, "Çocukları hiç arayıp sormuyor, kocası da yaşlı olduğu için bakımını yapamıyor. Zavallı kadın, talihsiz kaderiyle baş başa" dedi.

Polatlı Belediyesi Çevre Sağlığını Koruma Şefi Murat Kurt, Ayşe Küçükayrancı'nın Eskişehir'de bulunan yaşlı bakım merkezine göndereceklerini söyledi. Kurt, "Belediye olarak yaşlılarda Alzheimer hastalığı taraması yaptık. Sağlık kuruluşları ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmada 2 yıldır felçli olarak yatağa mahkum olan Ayşe Küçükayrancı'ya rastlayıp, hastanemizde tedavisini yaptırdık" dedi.



MÖ(AY/İD)