Türkiye’nin bir çok il ve İlçesinden gelen Roman federasyonu ve dernek başkanları, Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde belediye tarafından düzenlenen ‘Büyük Roman Çalıştay’ında bir araya geldi. Malkara Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelen koyup saygı duruşunda bulunan Romanlar, yağmura rağmen Roman kızlarının dans gösterilerini ilgiyle izledi.

Malkara Hükümet konağı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından grup yürüyerek Belediye Kültür sarayına gitti. Açılış konuşması yapan Trakya Roman Federasyonları Başkanı Fahrettin Savcı Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeden bahsederek şunları söyledi: “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığım ziyarette kendisi bana ‘Ben Kasımpaşa’da büyüdüm. Ben sizim, siz bensiniz' dedi. Şunu herkese anlatmamız lazım. Bizim dinimiz İslam, kitabımız Kur-an bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.” 

BELEDİYE BAŞKANI 'ÇERİ BAŞI' OLDU

Malkara Romanlar ve Hamallar Koruma Derneği Başkanı Niyazi Güneş ise amaçlarının kendilerini temsil edecek olan çalıştayı iyi tanımak olduğunu ifade ederek, “Bölgelerimiz ve Federasyondan gelen başkan arkadaşlarım. Buradaki amaç bizleri temsil eden Roman çalıştayını tanıtmaktır. Avrupa’da Türkiyemizi temsil edecek bireylere şimdiden başarılar diliyorum. Kendi aramızda görüş birliğine vararak Türkiye Romanları Çeribaşı olarak Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya’yı, Türkiye Romanlar Federasyonu çeribaşı ilan ediyoruz” diye konuştu.

Çeribaşı seçtikleri Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya’yı sahneye davet eden Malkara Romanlar ve Hamallar Koruma Derneği Başkanı Niyazi Güneş, Çeribaşı özel kıyafeti giydirerek kendisine plaket verdi.

ÇERİ BAŞILIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİYORUM

Çeribaşı seçilen Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya ise Romanları Malkara’da misafir ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Belediyemiz ve Trakya Roman Dernekleri Federasyonu bu çalıştayın Malkara’da olmasından büyük mutluluk duymuştur. Sizler bizlerin onur konuklarımızsınız. Eğer sizleri ağırlamakta bir hatamız olduysa özür dileriz. Biz insanı insan olduğu için seven bir milletiz. Bizim topraklarımız tarihin hiçbir döneminde ırkçı olmamıştır” dedi.

Yapılan seçimlerin ardından Roman derneklerini Avrupa Birliğinde temsil edecek adayın belirlenmesi için oylama yapıldı. Popstar Birol’un sahne aldığı çalıştayda Arabuluculuk için 15 temsilci, Avrupa için 7 temsilci ve sekretarya içinde 3 kişi seçildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROGRAMA KATILMADI

Malkara’da düzenlenen Roman Çalıştayına katılacağı duyurulan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise meclisteki yoğunluğu gerekçe göstererek programa katılmadı.



RY,MY (LK/RT)