Güneysu İlçesi Pazarköy Köyü'nde yaşayan Ahmet Usta, 2 yıl önce ABD ile Meksika arasında uluslararası taşımacılık yapan bir gemide işe başladı. 5 ay Meksika’da kalan Usta, burada bir banka şubesinde çalışan Alexandra Melchor ile tanıştı. Arkadaşlık kuran ikili birbirine aşık oldu. Usta Türkiye'ye döndükten sonra da Melchor ile telefon ve internet üzerinden görüşmeye devam etti. İki sevgili bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Ailesinden onay alan Usta, Meksika'ya giderek Alexandra Melchor’u alıp Rize’ye döndü. Rize Müftülüğü’ne başvurarak Müslümanlığa geçen Alexandra Melchor, Aliye ismini aldı.

ÇAY TOPLADI, TARLADA ÇALIŞTI

Bir haftadır yaşadığı köy ortamına alışan Meksikalı gelin kayınvalidesi ile çay topluyor, tarlada çalışıp yöre yemekleri yapıyor. Bugün köyde kıyılan nikahın ardından dünya evine giren çift, davetlilerle birlikte horon oynadı. Düğüne gelenler, Meksikalı gelinin kemençe eşliğinde oynamaya çalıştığı horonu ilgiyle izledi. Aliye Usta, aşkı için ülkesini bırakarak Rize’ye geldiğini belirtti, “Burada çok mutluyum” dedi. Ahmet Usta ise eşinin köy hayatına kısa sürede uyum sağlayacağına inandığını belirterek, "Eşim Türkiye’yi bilmiyordu. İlk kez geldi ve köyümüzü çok sevdi. Bundan sonra burada yaşayacağız. Ben de gemicilik yapmayacağım ve burada iş bulacağım. Eşim de Türkçe’yi öğrendikten sonra burada uygun bir iş bulup çalışır” diye konuştu.

MEKSİKALI GELİN AKLIMDAN GEÇMEZDİ

Ahmet Usta’nın annesi Emine Usta ise, Meksikalı bir gelini olacağnın bugüne kadar hiç aklından geçirmediğini belirterek şunları söyledi:

“Oğlumu evlendirmek istedim ama o kabul etmedi. Bir gün internette bir kızla konuşurken gördüm, kim olduğunu sordum. Sevdiği kız olduğunu söyledi. Biz de kabul ettik ve evlendiler. Gelinimi çok seviyorum. Çok iyi anlaşıyoruz. Temizlik ve yemek yapıyor, tarlada bana yardımcı oluyor."

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder çifti evinde ziyaret edip, Cumhuriyet altını taktı. Çifte mutluluk dileyen Minder, “İlimize Meksika’dan gelen ilk gelin oldu, hayırlı olsun” dedi.