Gündoğdu Beldesi Limanı'ndan dün akşam saatlerinde Karadeniz’e açılan kaptan Süleyman Topal’a ait, 'Eska Baba' adlı 30 metrelik tekne denize ağ attı. Bir süre sonra motoru arızalanan tekne balık dolan ağı çekemedi. Bu sırada ağ kayalara takıldı, kaptan ve 13 mürettebat kayıklarla kıyıya çıktı. Daha büyük teknelerle dönen mürettebatın kurtarmaya çalıştığı tekne yan yattı. Dalgaların etkisiyle sürüklenen ve kayalara çarpan teknedeki yaklaşık 15 ton hamsi denize döküldü, dalgaların etkisiyle kıyıya vurdu.

HALAT KOPTU

Dün akşam yürütülen kurtarma çalışmalardan sonuç alınamayınca ekipler bu sabah yeniden işe koyuldu. Rize Liman Başkanlığı’ndan gelen teknik personelin koordinesinde yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında yan yatan tekne büyük balıkçı tekneleri ile çekilmeye çalışıldı. Farklı açılardan yapılan çalışmada halatın kopması üzerine sonuç alınamadı. Çalışmaları denizden Sahil Güvenliğe ait bir bot ile kıyıdan deniz polisi ve İl Afet Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ekipleri de izledi. Sonuç alınamayan çalışmalara ara verildi, Samsun’dan gelecek kurtarma teknesi beklenmeye başlandı.

MENDİREĞE AKIN ETTİLER

Bu arada olayı duyarak liman mendireğine akın eden yüzlerce kişi çalışmaları izledi, cep telefonları ile görüntü aldı. Kimi vatandaşlar ise kıyıdan kurtarma ekiplerine seslenerek taktikler vermeye çalıştı. Tekne sahibi ve kaptanı Süleyman Topal da kıyıdan çalışmaları izledi.

Gündoğdu Su Ürünleri Kooperatifi Bilgin Kopuz, teknenin kayaya oturarak yan yatmasının ardından ilk etapta 14 mürettebatı kurtararak karaya çıkardıklarını belirterek kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.



MK(TM/COŞ)