AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Limanı'nın 20 milyon TL bedelle ihale edilen projesine, su uçakların yanaşabileceği terminal binası eklediklerini söyledi. Karal, şöyle dedi:

"İstanbul Haliç’ten Bodrum’a sudan suya uçak seferleri başlıyor. Şimdi Haliç ile Ankara Gölbaşı projesi başlayacak. Ankara Gölbaşı’ndan Rize’ye nasıl uçak getirebiliriz diye düşünürken, büyütme çalışmaları süren Rize Limanı Projesi'ne suya iniş kakış yapabilecek uçaklar için terminal bölümünü de ilave ettirdik. Artvinliler Borçka Baraj Gölü'ne, biz de Karadeniz’e uçak indireceğiz."

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da, Artvin ve Rize’nin ortak bir havaalanı yapımı konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi. Kışla, bunun yanında Borçka Baraj Gölü'ne uçak indirme konusunda çalışmaları olduğunu anlattı. Kışla, şöyle konuştu:

"Haliç ile Bodrum arasında uçak seferleri yapacak olan firma ile görüştük. Tek uçakları var. Şu anda Haliç, Bodrum ve Ankara Gölbaşı’na uçak indirmek için ruhsat aldı. Biz de Borçka baraj gölüne uçak indirmeleri için başvurduk. Bu konuda teknik inceleme yapılıyor. Eğer ilgili firma bu işi rantabıl görür ve baraj gölüne uçak iniş ruhsatı verilirse böyle bir düşüncemiz var. Seferler Ankara Gölbaşı ile Borçka Baraj gölü arasında olabilir."

Rize Kent Konseyi de, "Rize’ye havaalanı istiyorum" başlıklı imza kampanyası başlattı.