Belediye Başkanı Bakırcı, Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü'nün ek hizmet binasının açılışından sonra gazetecilere açıklama yaptı. Başkan Halil Bakırcı, 2005 yılında Rize ve Trabzon’a gelen TAYAD'lı grupların 'Terörist yetiştirme faaliyeti içinde' olduğunu, bölge insanının değerleri ile oynayan bu gruba o dönemde hemşehrilerinin tepki gösterdiğini söyledi. Bakırcı, müdahalenin linç girişimi olmadığını ancak o dönemde bazı kesimlerin bunu öyle değerlendirdiğini belirtirken, şunları söyledi:

"Bugün görüyoruz ki o kişileri yetiştirdiler ve eylem yapabilecek seviyeye getirdiler. Haince bir eylemle polisimizi şehit ettiler. Ben o gün insanlarımızın gösterdiği tepkinin halkı olduğunu söylemiştim. Bugün de haklı olduğunu söylüyorum. Birilerinin Rize’nin meydanında halkın tepkisine neden olacak eylemleri yapma hakkı kendinde görmemesi lazım. Bu insanlar Rize ve bölge ile bağlantısı olan insanlar değil. Hayatlarında belki de Rize ve Trabzon’a hiç gelmemişlerdi. Gelip, kendilerine göre bölge halkının haklarını savunduklarını iddia ediyorlar. Bu bölgede yaşamamış, suyunu içmemiş ve tozunu yutmamış insanların gelip bölge insanımızın duyguları ile oynama hakkı yoktur. Hemşehrilerimizin tepkileri de bu doğrultudaydı. Biz de hemşehrilerimizin tepkisinin o gün haklı olduğunu söylemiştik. Haklı oldukları şimdi ortaya çıktı. Ama maalesef bir polis şehit olduktan sonra. Umarız bu son olur."

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de 2005 yılında TAYAD’lı gruba yönelik saldırı olayından sonra, "Bilseydim ben de hemşehrilerimin tepkisine katılırdım" diye açıklama yaptıktan sonra o dönemde terör örgütlerinden aldığı tehditler üzerine 2 koruma polisi tahsis edilmişti. Başkan Bakırcı'nın sözlerinin yayınlanmasından 3 ay sonra da Rize Belediye Başkanlığı binasında ses bombası patlamıştı.