Bölgede kadınların, Karadeniz şivesi ile konuşurken kullandıkları 'vuu' ve 'hee' sözcüklerinden esinlenerek 'Wuuhee' adı verilen kadın spor sağlık merkezi, ilginç bir reklam filmi hazırlatıyor. Rize’de '100 Yapım' adlı şirketin sanat yönetmeni Memiş Ali Yazıcı ile Mehmet Çiçek ve Mesut Yazıcı tarafından gerçekleştirilen reklam filmi çekimlerinde, meslek sahibi kadınların günlük yoğun mesaileri dışında spora nasıl vakit ayırdıkları anlatılmaya çalışılıyor.

Kadınları spora özendirmeye amaçlayan ve adliye, emniyet müdürlüğü, laboratuvar ve okul gibi gerçek mekanların kullanıldığı reklam filmi çekimlerinde model olarak meslek sahibi kadınlar rol alıyor. Çekimlerde meslek sahibi kadınların günlük yoğun mesaisi görüntülendikten sonra spora ayırdıkları anlar kayda alınıyor, ardından kadınları spora özendirecek mesajlar veriliyor. Reklam filminde bir avukatın yoğun gündelik mesaisini konu alan film için Rize 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda çekim yapıldı. Avukat Ceren Hatice Urgun’un rol aldığı çekimler yaklaşık 2 saat sürdü. 4 ayda tamamlanması beklenen çekimlerin ardından reklam filmi hazırlanacak.

'KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEK İÇİN VARIM DEDİM'

Reklam filminde gönüllü rol alan Rize Barosu avukatlarından Ceren Hatice Urgun, kadın girişimcileri desteklemek için filmde rol aldığını söyledi. Urgun, "Her gün geldiğim duruşma salonunda bugün çok heyecanlıyım. Kadın girişimcileri desteklenmek için varım dedim. Özelikle benim gibi sporcu kimliği olan birisi için burada olmak boyun borcu diye düşünüyorum" dedi. Yapım şirketinin sanat yönetmeni Memiş Ali Yazıcı da reklam filminde kadınları spora özendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Yazıcı, "Adliye binasında çekim için Adalet Bakanlığı’ndan izin aldık. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma solununda çekim yaptık. Avukat hanım bize modellik yapacak. Kısa filmde, çeşitli meslek gruplarındaki iş kadınlarının gündelik yoğun mesaileri dışında sporu kendi hayatlarının içerisine nasıl katabileceklerini konu edeceğiz. Filmdeki rol modellerimiz gerçek kişiler" diye konuştu.