Bir Eylül Sanayi Sitesi'nde geçen 18 Aralık'ta meydana gelen trafik kazasında, Sanayi Sitesi'nde kendi gibi tamirci olan İbrahim Yılmaz'ın (18) kullandığı 64 LV 672 plakalı motosikletin arkasına oturan Resul Aydın ve Bahattin Seçkin (16), karşıdan gelen ve hatalı sollama yapan Osman Çimen yönetimindeki 45 KP 773 plakalı süt kamyoneti ile çarpıştı. Kazada motosiklette bulunan İbrahim Yılmaz, Resul Aydın ve Bahattin Seçkin ağır yaralandı. 3 yaralı ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan ve vücutlarının çoğu yerinde kırıklar bulunan 3 arkadaştan Resul Aydın tedavi gördüğü Yoğun Bakım Ünitesi'nde 6 gün süren yaşam savaşını kaybetti ve beyin ölümü gerçekleşti. İbrahim Yılmaz ve Bahattin Seçkin'in ise durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

ORGANLARIYLA HAYAT VERECEK

Uşak Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi'nde bugün saat 10.00'da iç kanamaya bağlı olarak beyin ölümü gerçekleşen Resul Aydın'ın ölüm haberini alan baba Nusret Aydın (41) ve anne Ayfer Aydın, büyük bir üzüntü içinde fedakarlık gösterip Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın'la görüşerek oğullarının organlarını bağışladı. Resul Aydın'ın bağışlanan organlarının, nakil bekleyen hastalara ulaştırılabilmesi için Uşak Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Zafer Aydın tarafından, İzmir Organ Nakil Merkezi'ne bilgi verilerek koordinasyon sağlandı. Aydın'dan alınan kalp, akciğer, karaciğer, dalak, 2 böbrek ve pankreas, testler yapıldıktan sonra nakil bekleyen uygun 7 hastaya hayat verecek.

Evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan deri işçisi baba Nusret Aydın, "Ben evladımı kaybettim. Organ bekleyen diğer anne ve babalar ağlamasın istiyorum. Tek tesellimiz oğlumun organlarının başka canlarda yaşaması ve o insanlara hayat vermesi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

'BAŞKA ANNELERİN YÜZÜ GÜLSÜN'

Oğlunun organlarıyla başka annelerin yüzünün gülmesini istediğini söyleyen anne Ayfer Aydın, "Çok düşündüm. Ne acılı analar var. Evladının yaşaması için organ bekleyen. Onlar her gün gözyaşı döküyor. Ben de oğlumun organlarını bağışlayarak başka annelerin yüzünün gülmesini istedim. Oğlumun organlarını alarak sağlığına kavuşanların bana gelerek elimi öpmelerini, 'Annem' demelerini istiyorum. Oğlumun kokusunu, bağışı alan evlatlarımda alacağım. Oğlumun yakışıklı yüzünü vermedim, kara toprağa o şekilde gitmesini istedim" diye konuştu.

Anneanne Sıdıka Çoban da ağıt yakıp, "Sıra benimdi sen neden benden önce gittin Resul'üm" demesi yürek burktu.

CENAZE TÖRENİ KÖYÜNDE YAPILACAK

Donör Resul Aydın'ın cenazesi organlarının alınma işleminin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilecek. Aydın'ın cenazesi yapılacak işlemlerin ardından yarın Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Yukarı Karacahisar Köyü'nde toprağa verilecek.



YK(AÖ/SS)