Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya'daki yerel bir gazetede ve bazı internet sitelerinde yayınlanan kendisiyle ilgili haberlere üniversitenin dün yapılan Akademik Töreni'nde kürsüden yanıt verdi. Atatürk Konferans Salonu'nda akademik aşama kaydeden 129 öğretim üyesinin biniş giydiği törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, siyaset yapmak gibi düşüncesinin olmadığını, ikinci dönem rektörlük döneminde kendisini çekemeyen, kıskananların çeşitli iddialar ortaya attığını savundu.

Rektörlük seçimleri öncesinde ortaya atılan bazı iftiraların son günlerde bir yerel gazete vasıtasıyla tekrar edilmeye başladığını dile getiren Prof. Dr. Kurtcephe, haberlere göre, kendisinin de içinde bulunduğu 4 kişilik grubun silahlı çatışmaya karıştığının iddia edildiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, şöyle konuştu:

"Bir yerel gazetede çıkan haber Hollywood senaryo çalışmasını andırıyor. İftira kampanyasının başarılı bir örneği. Gazetenin iddiasına göre, 2006 yılında Menzil Sitesi'nde silahlı bir çatışma çıkıyor. Çatışmaya İsrafil K. ve İsmail K. isimli iki kişi de karışıyor. Bu gazete silahlı çatışmaya karışan 'İsrafil K.'nın benim olduğumu, İsmail K.'nın ise Olbia Çarşısı ihalesini kazanan İsmail Koç olduğunu iddia etmiş. Yani ben İsmail Koç ile silahlı çatışmaya girmişim. O İsrafil K.'nın ben olup olmadığıma dair avukatım aracılığıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazdık. Gelen yazıda o kişinin ben olmadığımı, 'İsrafil Korkmaz' isimli bir kişi olduğuna dair yanıt geldi. Benim elim tetiğe en son 1983 yılında, Kandıra'da askeri temel eğitimi alırken değdi. Olacak şey değil, böyle bir şeyi ortaya atmak gerçekten bir zeka ve çalışma ürünü."

4 Mart 2006 tarihinde meydana gelen silahlı kavgada adı geçen İsrafil K. isimli şahsın kendisiyle sadece isim ve soy isminin ilk harfinin benzerliği olduğunu kaydeden Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Ama bu olaylar gerçekmiş gibi bir amaç uğruna bizlere yöneltilebiliyor. Benim alnım ak, başım diktir. Veremeyeceğim hesap yoktur" dedi.