Medyanın toplumsal cinsiyet üzerindeki etkisinin tartışıldığı atölye öncesi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akbulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek konuşma yaptı. Akademisyenlere ve öğrencilere seslenen Rektör Komsuoğlu, "Siz topluma ne kadar C vitamininin iyi olduğunu anlatırsanız anlatın, medyada yer alacak bir olumsuz haber, toplumun C vitamininden uzaklaşmasını sağlar. Medyanın etkisi bir hekimin etkisinden 10 kat daha fazla" dedi. Öğrencilere öğütler de veren Prof. Dr. Komsuoğlu, "Yıkıcı değil yapıcı olun; bir şeyi yapmak, yıkmaktan çok daha zordur. Bu yüzden de kaleminizi, kalbinizi ve fotoğraf makinenizi birleştirmeli ve ona göre hareket etmelisiniz" diye konuştu.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ise öznesi ve nesnesi kadın olan her konuda dernek olarak çalıştıklarını, çoğunlukla kadın sağlığı, istihdam ve eğitim konularına yoğunlaştırdıklarını belirtti.

'KURMACA OLDUĞU UNUTULMAMALI'

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akbulut ise medyanın cinsiyet kodları üzerindeki etkisinin tartışılmayacak kadar büyük olduğunu ancak bunun da bir kurmaca olduğununun unutulmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Akbulut, "Bu noktada da siz gençler devreye giriyorsunuz. Daha demokratik, daha barışçıl, daha saygılı bir gelecek için sizler önemlisiniz" dedi.



EY(MB/CK)