Mustafa Doyran, geçen 22 Ekim’de 205 lira yatırıp Açık Öğretim Fakültesi'ne kaydını yeniledi. Ardından da ders kitaplarını almak için Açık Öğretim Fakültesi Aydın Bürosu’na gitti. İddiaya göre, buradaki görevlilerin sistemin çalışmadığı belirtip, kitapları vermedi. Doyran’ın ısrarcı olması üzerine görevliler 7 ders kitabından, sadece Kamu Maliyesi’ni verdi. Diğer kitapların ise ne zaman dağıtılacağı konusunda tatmin edici bir cevap verilmedi.

O günden sonra bir kaç kez kitaplarını alabilmek için girişimlerine devam eden Doyran, sonuç alamayınca Anadolu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Davut Aydın’a geçen 22 Ekim’de, sınavların başlamasına 56 gün varken e-posta göndererek durumu bildirdi. Mustafa Doyran tüm çabalarına rağmen sınavlara 18 gün kala ancak kitaplarını alabildi. Kendisi gibi pek çok öğrencinin mağdur edildiğini ileri süren Doyran, görevi ihmal edip, kötüye kullandığını iddia ettiği Rektör Prof. Dr. Davut Aydın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda “Rektörümüzün konuyla yeteri kadar ilgilenmediğini düşünüyorum” diyen Mustafa Doyran, şunları söyledi:

“Gerekli özeni gösterse kitaplar zamanında bürolara ulaşır, mağduriyetler yaşanmazdı. Bizlerde 560 sayfalık dersi 18 günde çalışıp sınavlara girmek zorunda kalmazdık. Mağdur öğrenciler olarak internette başlattığımız imza kampanyası ile tepkimizi dile getiriyoruz.”

“KİTAPLAR İNTERNETTE PDF DOSYASI OLARAK VAR”

Açık Öğretim Fakültesi Rektörlüğü yetkilileri ise, öğrenci Mustafa Doyran’ın şikayetçi olmasının en doğal hakkı olduğunu belirtip, “Öğrencimiz muhtemelen kızmış. Bu tür sorunlar yaşanıyor. İllerde bulunan bürolarımızla iletişim sorunu yaşanabiliyor" dedi.

Öğrenci Doyran'ın sınava hazırlanamama gerekçesini kabul etmeyen yetkililer, "Kitapların geç gelmesi sınava hazırlanamama durumunu oluşturmaz. Çünkü, kitaplarımız internet ortamında PDF dosyası olarak mevcut. İsteyen herkes internetten bu konulara ulaşıp ders çalışabilir” diye konuştu.