Yılbaşı gecesi Ortaköy'de bulunan dünyaca ünlü gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren terörist İstanbul Esenyurt'ta yakalandı.

 Özbek asıllı 'Abu Muhammed Horasani' yakalandı. 

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan saldırganın yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünden sonra Emniyet'e getirileceği öğrenildi.

Masharipov, 31 Aralık gecesi yeni yıla girdikten birkaç saat sonra elinde silahla Reina'ya girmiş, onlarca kişinin canını aldıktan sonra kayıplara karışmıştı. 17 gündür Türkiye'nin her yerinde aranan terörist, polis ekiplerinin yaptığı operasyonla ele geçirildi. Terörist Masharipov'un Kırgız arkadaşının evinde bulunduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.