Sahibi olduğu yerel Radyo Nikomedya'da yaklaşık 11 yıldır her sabah 'Gündem' adlı programı sunan Hakan El Yıldırım'a ait 'Kral Izgara' adlı işyeriyle ilgili, 'proje dışı imalat yapıldığı' gerekçesiyle İzmit Belediyesi Meclisi'nden yıkım kararı çıkartıldı. Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı radyo programında eleştirdiği iddiasıyla yıkım kararı çıkartıldığını söyleyen Hakan El Yıldırım, "Bu iş yerine 3.5 yıl önce yine aynı belediye tarafından ruhsat verildi. Ben iki yıldır burayı işletiyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Son dönemde İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı radyoda eleştirdiğimiz için ruhsat dışı çıkıntılar olduğu gerekçesiyle yıkıyorlar. Fakat Belediye Başkanı yıkım kararını vermiş ve illa da yıkılacak diye tutturmuş" dedi.

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIM

11 yıldır 'Gündem' adlı programı yaptığını ve birçok belediye başkanı ile kentin ileri gelenleri hakkında eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Hakan El Yıldırım, "İzmit Belediyesi tarafından bu programa 45 dava açıldı. Açtıkları davaların bir kaç tanesine sadece tazminat ödedim. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan kendisini eleştirmemem gerektiğini yoksa dükkanımı yıkacağını söyledi. Daha sonra belediye yetkilileri tekrar bir harita ölçümü yapmışlar. Burası 3.5 yıldır var olan bir işletme. Buraya aynı belediye ruhsat verdi. Biz hukuki olarak hakkımızı arayacağız. Herhangi bir müdahelede bulunmuyoruz. Meclis kararı aldıklarını söylediler. Bu yıkım biter bitmez noter tespiti yaparak hukuki süreci başlatacağız" diye konuştu.

PROJE DIŞI OLDUĞU İÇİN YIKILIYOR

Belediyenin aldığı kararlar doğrultusunda yıkımı gerçekleştirdiklerini söyleyen İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Birim Sorumlusu Ahmet Sipahi ise "İskan alındıktan sonra proje dışı imalat yapıldığı için yıkım gerçekleştiriyoruz. İşletmenin ön, yan ve arka bölümde yaklaşık 30 metrekarelik bir fazlalık var. Alınan karar doğrultusunda yıkımı gerçekleştireceğiz" dedi.



EA(MB/SS)