Karabağlar İlçesi Eskiizmir Caddesi’ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda geçen çarşamba günü saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, derse geç kaldığı gerekçesiyle uyarılan okulun 8. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K., Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı, 4 yerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. 2 çocuk annesi Durukan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, gözaltına alınan H.K. ise tutuklanıp Yenişakran Cezaevi’ne konulmuştu.

Olayın ardından açıklama yapan cinayet şüphelisi H.K.’nın babası Cemil K., oğlunun yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu, aileden özür dilemek istediklerini ve olayın esas sorumlusunun ise okuldaki müdür yardımcısı olduğunu dile getirmişti.

RABİA ÖĞRETMEN’İN AİLESİ DE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Cemil K.'nın açıklamalarının ardından, olayda hayatını kaybeden Rabia Sevilay Durukan’ın ailesi de hukuk mücadelesi başlattı. Eşinin kaybetmenin acısını yaşayan ve kalp rahatsızlığından dolayı da sürekli doktor kontrolünde tutulan Hüseyin Durukan, hukuk mücadelesi için de çocukluk ve lise arkadaşı avukat Ahmet Yıldız’dan yardım istedi. İstanbul’da çalışmasına rağmen arkadaşının isteği üzerine İzmir’e gelen avukat Ahmet Yıldız, 4 gün boyunca yaşanan süreci, her iki aile hakkında tüm bilgileri edindikten sonra dava açmak üzere çalışma başlattı.

Aile adına da açıklama yapan avukat Ahmet Yıldız, cezaevindeki H.K.’nın babasının açıklamalarını samimi bulmadıklarını dile getirdi. Ahmet Yıldız, ailenin okul müdür yadımcısını suçlamasının ise gerçek olmadığını da dile getirerek, "Ailenin açıklamaları taktiksel amaçlı. Yargılama sırasında fayda sağlamak amacıyla yapıldığına inanıyorum. Gerçek olduğuna inanmıyoruz. Mağduruyetin şekli ve mağdurlar ortada. Kendi ailelerinden birisinin ölmesini istediklerini söylemişler. Bunlar samimiyetten uzak açıklamalar" dedi. Yıldız ayrıca, olayda polis de dahil kimin kusuru varsa onlara karşı da hukuk mücadelesi başlatacaklarına söyledi.

12 YIL CEZA ALABİLİR

Ahmet Yıldız, şüphelinin 15 yaşında olduğunu bildiklerini ancak 18 yaşından büyük olduğunu düşündükleri için kemik yaşının tespiti için istekte bulunabileceklerini dile getirdi. Ahmet Yıldız ayrıca, şüphelinin yaşı, olayın işleniş şekli, Rabia öğretmenin görevi başında bulunmasının mahkemece gözözünde bulundurulacağını ve bu nedenle da yaşının küçük olmasına rağmen H.K.'nın en az 12 yıl ceza alabileceğini de ifade etti.