Merkez Halilefendi Mahallesi'ndeki Kura Nehri kıyısında kendileri için hazırlanan atlara binen Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mete Özdemir, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu, Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Kemalettin Öztürk, Ardahan Kalesi çevresinde tur attılar. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında Ardahan Kalesi'ne gitmek için bir süre at koşturan Vali Azizoğlu ve beraberindekiler ilin tanıtımi için tüm tarihi turistik yerleri at üzerinde gezdiler. 
Vali Azizoğlu yaptığı açıklamada, "Bugün burada Kura Vadisi boyunca, gezilmeye ve görülmeye değer yerlerin olduğunu göstermek istiyoruz. Çünkü Kura Vadisi dünyanın en güzel vadilerinden biridir. Herkesi buraya davet ediyorum" dedi. 
Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise kışın başka yazın başka güzel olan ve kaleler, kuleler kenti Ardahan'da herkesi at binmeye beklediklerini söyledi.
Öte yandan kendilerine at bulan bazı gazeteciler Vali Azizoğlu ve beraberindekileri at sırtında takip ederken, at bulamayan gazeteciler ve korumalar atlıların peşinden koştular.
 
DB(KS/AK)