ÇOMÜ Rektörlüğü önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Türk bayrağı açıp saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okuyarak Rektör Prof. Dr. Laçiner'e destek verdi. Grup, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Öğretim üyeleri adına basın açıklaması yapan Yrd. Doç. Dr. Harun Yıldız, "ÇOMÜ'ye karşı, geçmişteki rantını kaybetmiş bazı marjinal kişi ve gruplarca yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz. ÇOMÜ ve Çanakkale sahipsiz değildir. Üniversitemize dönük ithamlar gerçekçi değildir. Hiçbir somut zemini yoktur. Birileri Çanakkale ve üniversitemizi karşı karşıya getirerek, kentimizi ve ÇOMÜ'yü 1970'li yılların anarşi ortamına çekmek istemektedir. Kirli oyunun farkındayız. ÇOMÜ'lü öğretim elemanları olarak bu çirkin oyunları kınıyoruz" dedi.

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan ise Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in bir kampanya doğrultusunda istifaya çağrıldığını söyledi. Evren Tan, şunları söyledi:

"Unutmayalım ki rektörümüz, üniversitemiz akademisyenlerinin oy çokluğuyla seçilmiştir. Üstelik öğrencilerin görüşüne başvurmadan rektörümüzün istifasını istemek manidar bir harekettir. İstifa taleplerinin ve bu konudaki girişimlerin belirli ideolojik kavramlar ve terimler üzerinden, belirli ideolojik oluşumlar üzerinden yürüdüğü gözlenmektedir. Böyle bir girişimin üniversitemizde okuyan arkadaşlarımızın daha çok kutuplaşmasına, tahriklere kapılmasına ve kargaşa ortamı oluşmasına sebep olabileceğinden endişe etmekteyiz."

Öğrenci Toplulukları adına konuşan Mehmet Başkavak ise "Her ne yapıyorsa buyursun kendisi yapsın. Öğrenciyiz. Buraya kargaşa çıkartmaya değil, okumaya geldik. Bizleri sokağa çağırmayın" diyerek Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in yanında olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Laçiner'in, taraflı tutum ve yönetim sergilediği iddiasıyla bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından istifası isteniyordu.



BG,EK(AÖ/BT)