Antalya Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında 14 Mart Tıp Bayramı'yla ilgili açıklama yapıldı. Tabip Odası Genel Sekreteri Yavuz İpekli, son yapılan yasa ve yönetmelik değişiklikleriyle hekimlerin yaşadığı sıkıntılara dikkati çekerken, bu durumun hekimleri memnun etmediğini söyledi. Hekimler arasında yapılan bir anketten bahseden Yavuz İpekli, bağımsız hekimlerin yüzde 75'inin hükümetin sağlık politikalarını başarısız bulduğunu, yüzde 74'ünün gelecek yıllarda sağlık alanının özelleşeceği ve çöküş yaşayacağını, yüzde 82.3'ünün gelecek 5 yıllık süreçte durumun kötü veya çok kötü olacağını öngördüğünü anlattı.

BU BİR EKİP İŞİ

Daha sonra Prof.Dr. Ömer Özkan ve yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren ekibe plaketleri verildi. 'Yılın Hekimi' seçilen Prof. Dr. Ömer Özkan, "Bir insanın yaptığı işten dolayı ödüllendirilmesi çok güzel birşey. Ama bu bir ekip çalışması. Tüm hocalarımın desteğiyle biz bu işi başardık. Akdeniz Üniversitesi'nin bir ekip çalışması. Bir kişiye mal edilmeyecek birşey. Bu ekibin içinde bulunmaktan çok gurur duyuyorum. İyi ki buradayız, iyi ki Antalya'dayız. Bunların hepsi Akdeniz Üniversitesi'ne gidecek" diye konuştu.

GURUR DUYDUK

Antalya Tabip Odası Başkanı Nejat Ergün ise Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren ekibi ödüllendirmekten büyük gurur duyduklarını aktardı. Törende, Prof.Dr. Ömer Özkan, Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, Prof.Dr. Atilla Ramazanoğlu, Prof.Dr. Nemciye Hadimoğlu ve Prof.Dr. Serdar Tüzüner'e plaket verildi.

Prof. Dr. Ömer Özkan, geçen hafta Türk Sağlık-Sen tarafından da 'Yılın Hekimi' ödülüne layık görülmüştü. Toplantıda ayrıca, tıp fakültesi öğrencilerine steteskop hediye edildi.