Aydın Emniyet Müdürlüğü, son dönemde Türkiye genelinde artış gösteren dolandırıcılık olaylarına karşı sokak sokak gezerek vatandaşları uyardı. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan projeli çalışma kapsamında kamu kurumları, işyerleri, cami, okul ve banka girişlerine bilgilendirici broşürler asıldı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nuri Yüksel Kahyan, Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç ve Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdür Yardımcısı Özcan Yorulmaz'ın katıldığı çalışmada, ilde kurulan en büyük semt pazarı olan Salı Pazarı'nda vatandaşlar birebir bilgilendirildi. Ev, işyeri veya cep telefonlarından arayarak, kendisini savcı, komiser veya değişik unvandaki kamu görevlisi olarak tanıtarak, "Yasadışı terör örgütü ile bağlantınız tespit edildi, sizin telefonunuz ile üst rütbeli bir komutanın, savcı veya hakimin eşine hakarette bulunulmuş, internet üzerinden bilgilerinize ulaşılarak hesabınızdan para çekilmiş, herhangi bir ürünün adı verilerek, kampanyadan ödül kazandınız" gibi söylemlerde bulunan kişilere karşı dikkatli olunması istendi.

Polisin belirli periyotlarla gerçekleştirdiği dolandırıcılık uyarısı çalışması vatandaşlar tarafından takdir topladı. Birçok kişi uyarıları dinleyip broşürü dikkatle okudu. Vatandaşlar, polis tarafından ATM'ler önüne asılan uyarıları çok faydalı bulduklarını söyledi.

BİLGEÇ: HİÇBİR DEVLET GÖREVLİSİ PARA İSTEMEZ

Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç, bu durumlarda polisle irtibata geçilmesini istedi. Son dönemde benzer vakaların arttığına işaret eden Bilgeç, "Kendisini savcı, komiser veya değişik unvandaki kamu görevlisi olarak tanıtan bu kişiler vatandaşımızın devletine olan güven duygusunu istismar ederek, dolandırmaya çalışıyor. Hiçbir polis, asker veya savcı vatandaşı cep telefonundan arayarak parasını yönlendirmez. Defalarca bununla ilgili duyurular yapılmasına rağmen dolandırıcılık olaylarının devam ettiğini gözlemliyoruz. İnşallah bu olaylarının önüne geçeriz. Vatandaşımız, kesinlikle kimseye para göndermesin" dedi.

Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdür Yardımcısı Özcan Yorulmaz da Salı Pazarı'nda 5 bin broşür dağıtacaklarını belirterek bu dolandırıcılara karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.



CU(AÖ/BT)