Biga Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde rutin bir kimlik kontrolü uygulaması için dün akşam saatlerinde çalışma başlattı. Genel Bilgi Taraması için durdurulan bir araçta bulunan M.K.’nin kimliğini alan ekipler, sorgulamak için bu kişinin yanından ayrıldı. Sorgulama yapılırken aniden kaçmaya başlayan M.K., görgü tanıklarına göre, Atatürk Köprüsü yakınlarında bulunan Kocabaş Deresi’ne atladı. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan M.K.’nin bulunması için bölgeye arama kurtarma ekipleri istendi. Ekiplerin gece boyu suda yaptıkları aramalardan herhangi bir sonuç alınamadı.

Arama çalışmaları bugün erken saatlerde yeniden başladı. Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Biga Belediyesi ile Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Kocabaş Deresi’ndeki aramalarını yürütüyor.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, Atatürk Köprüsü’nden başlattıkları çalışmalara, Kocabaş çayının uzantısı boyunca devam ettiklerini, Arapdede Köprüsü, Çavuşköy ve Güleçköy köprülerinden sonra Karabiga beldesi hattına kadar arama çalışmaların sürdürüldüğünü, şu ana kadar bir netice alınamadığını bildirdi.




-----------

M.K. (Murat Kalaycı)