Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri; rektörlük, yapı işleri daire başkanlığı ve lojmanlarda aramalar yaparken, çevik kuvvet polisleri de üniversite kampüsü genelinde güvenlik önlemleri aldı.

Polis ekipleri, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır, Rektörlük'te uzman kadrosuyla çalışan ve Rektör Akınoğlu'nun yakın çalışma kadrosunda yer aldığı bilinen Emel Soyçelik ile yolsuzluk iddialarını ortaya atan isimlerden müteahhit Cumali Kurtar'ı sivil polis araçlarına alarak gözden kayboldu.

JAMMER VE BÖCEK SAVAR BULUNDU

Polislerin arama yaptığı bazı binalarda cep telefonu sinyal kesici özelliği olan 5 jammer  ile gizli dinleme ve görüntüleme özelliğine sahip cihazları ortaya çıkaran 'böcek' denilen bir cihaza da rastlandı.

REKTÖR 6 YIL HAPİSLE YARGILANIYOR

Polisin operasyon düzenlediği Çukurova Üniversitesi'nde geçen yıl ekim ayında Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve 4 bürokrat için 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açılmıştı. Adana 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Rektör Akınoğlu için 6 yıl, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanları Nüvit Günay ve Özkan Güvercin, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır ve kontrol mühendisi Mehmet Akif Bilmez'in 3'er yıla kadar hapsi istenmişti. Sanıklar hakkında müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip evlerinin klimalarını taktırdıkları ve bu yolla kurumu zarara uğrattıkları öne sürülmüştü. Rektör ile ilgili birçok suç duyurusu YÖK'ten gerekli izinler çıkmadığı için beklemedeydi.

Yusuf BAŞTUĞ- Fatih KARAÇALI- Salih ÜÇTEPE/ADANA,