Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Sucuzade Mahallesi'nde, 13 Kasım akşamı marketten ekmek aldıktan sonra evine gitmek için ara sokağa giren Serap Koyuncu, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Koyuncu'nun arkasından yaklaşan saldırgan, bıçak zoruyla kolyesini ve altınlarını almak istedi. Koyuncu'nun direnmesi üzerine şüpheli kurbanını 4 yerinden bıçaklayıp altınları alamadan kaçtı. Göğsünden ve elinden yaralanan Serap Koyuncu, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Karanlıktan yararlanarak kaçan şüpheliyi yakalamak için harekete geçen polis, çevrede bulunan işyerlerinden 179 ayrı güvenlik kamerasına ait görüntüleri topladı. Geceli gündüzlü 360 saatlik kayıtları inceleyen ekipler, şüphelinin hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan uyuşturucu madde bağımlısı Osman Kurt, olduğunu saptadı.  Şüphelinin fotoğrafı, Serap Koyuncu'ya gösterilerek teşhis yaptırıldı.

200 UYUŞTURUCU BAĞIMLISI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bölgeyi çembere alan polis, mahallede bulunan yaklaşık 200 uyuşturucu bağımlısı ile tek tek görüşerek Osman Kurt'un gidebileceği yerleri araştırdı. Daha sonra güven timlerine ve yunus ekiplerine şüphelinin fotoğrafı dağıtıldı. Özellikle güven timleri gasbın yapıldığı çevrede sürekli aramalar yaptı. 28 Kasım günü Osman Kurt, güven timleri tarafından Sucuzade Mahallesi'nde yakalandı. Görgü tanıklarınca da teşhis edilen Osman Kurt, 'gaspa eksik teşebbüs' suçundan adliyeye sevk edildi. Osman Kurt, tutuksuz yargılanmak üzere mahkemece serbest bırakıldı.



FK(BY/AK)