Gaziosmanpaşa'da dün polis memuru Mücahit Daştan'ın şehit eden kadın terörist N.A. ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Samsun'un Çarşamba İlçesi Şeyhgüven Köyü nüfusuna kayıtlı olan N.A.'nın gündelik temizlik işlerine giderek geçimini sağlayan annesi Emine A., merkez İlkadım İlçesi'nde yaşıyor. İki katlı bir evin birinci katında oturan Emine A., gazetecilerle görüşmemek için komşusuna gitti. Aynı mahallede oturan komşusunda kalan Emine A. balkona çıkarak önce, "Buyurun Emine benim. Ne istiyorsunuz? Ben bu konuda konuşmak istemiyorum" dedi. Daha sonra da "Emine A. İstanbul'a gitti. Burada yok. Gidin buradan" diyerek gazetecilerin gitmesini istedi. Evden çıkmayan Emine A.'nın eşinin 2002 yılında vefat ettiği belirtildi.

KARDEŞİ ASKER

Polisi şehit eden kadın terörist N.A.'nın erkek kardeşi İ.A.'nın da 2005 yılında Samsun'da izinsiz gösteri yapmak suçundan bir süre cezaevinden kaldıktan sonra da tahliye edildiği belirtildi. Tahliyesinin ardından askere giden İ.A.'nın halen vatani görevini yapmakta olduğu öğrenildi.

"ARKADAŞ KURBANI" DEMİŞTİ

Öte yandan 2005 yılında Trabzon'da TAYAD'lı aileler adına bildiri dağıtırken, buna tepki gösteren grubun linç etmek istediği ancak polis tarafından kurtarılan N.A.'nın annesi Emine A.'nın o dönem DHA'ya yaptığı açıklamada, "Kızımı kandırıyorlar. O arkadaş kurbanı. Ben onu Trabzon'a okumaya gönderiyorum. Eylem yapmaya değil" demişti.

Emine A., kızını bir türlü kurtaramadığından yakınırken, "Ne yaptıysam onu bu arkadaş çevresinden uzaklaştıramadım. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuşmuştu.