Gece saat 22.00 sıralarında polis ihbar hattını arayan vatandaşlar, Eyyübiye Mahallesi Harrankapı Caddesi üzerinde bir grubun toplanıp lastik yaktığını ve yolu trafiğe kapattığını ihbar etti. Daha önce PKK yandaşlarının eylem yaptığı noktalardan birisi olan bölgeden gelen ihbar üzerine olay yerine çok sayıda resim ve sivil polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polisler, yaklaşık 50 kişilik kalabalığın son günlerde sıkça yaşanan elektrik kesintilerini protesto için toplandığını anladı. Polisi harekete geçiren eylemin terör amaçlı olmadığının saptanmasının ardından, ilk olarak yol trafiğe açıldı ve bir ekip otomobilindeki yangın söndürme tüpü ile yakılan lastik söndürüldü. Polislere sıkça yaşanan kesintiler nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Her gün saatlerce elektrik kesintisi yaşanıyor. Neredeyse her gece 5- 6 saat karanlıkta kalıyoruz. Kesintiyi ihbar için aradığımız telefonlara kimse çıkmıyor. Defalarca müracaatta bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Karanlıkta kalmak canımıza tak ettiği için eylem yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık" dedi.

Kesintileri protesto eden kalabalık, polisin sakinleştirmesi ve sorunun çözümü için ilgili yerlerle görüşüleceğinin açıklanmasının ardından evlerine gönderildi.



(HK/BT)