Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dün merkez Karatay İlçesi Hacı Fettah Mahallesi'nde devriye gezerken, hırsızlık ve yankesicilikten sabıka kaydı bulunun  Ali Z.'yi (26) gördü. Elindeki poşet ve durumundan şüphelenen polis Ali Z.'yi durdurup, poşetin içini kontrol etti. Poşette bir adet otomobil teybi olması üzerine polis, Ali Z.'ye, ''Bu teybi nerden aldın?'' diye sordu. Teybin çalıntı olduğu otaya çıkınca Ali Z., teybi hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan Seyrani E.'den (23) satın aldığını öne sürdü. Ali Z.'yi gözaltına alan polis Seyrani E.'nin Çaybaşı Mahallesi'ndeki evine de baskın düzenledi. Baskında yine hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan Ö.Z. (16) pencereden atlayıp kaçtı. Polis evde yaptığı aramada Seyrani E.'yi  dolapta yatakların arasında çarşaflara sarılı halde buldu.

Polise yakalanmamak için çarşafa sarılarak gizlenmeye çalıştığını belirten Seyrani E. gözaltına alındı. Kaçan Ö.Z. de kısa süren kovalamacanın ardından yakalanıp çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi.

Evde ise çalıntı 2 LCD ekran televizyon, 1 uydu alıcısı, uzun namlulu silaha ait 5 fişek, 1 kuru sıkı tabanca, otomobil ruhsatları ve sürücü belgeleri ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 



ÖÇ(İA/COŞ)