Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde 11 Mart 2012'de meydana gelen olayda, iddiaya göre terör örgütü PKK lehine korsan gösteri yapan gruplar arasında yer alan R.A., bölgede güvenlik önlemleri alan polislere el yapımı bomba atmak istedi. Parça tesirli bombanın elinde patlaması sonucu R.A.'nın sağ elindeki 4 parmağı koptu. Polis otosuyla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan R.A., ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Patlamanın yaşandığı yerde arama yapan polislerin hastaneye getirdiği parmaklar parçalandığı için yerine dikilemedi. Konya'daki özel bir ortopedi hastanesine sevk edilen R.A.'nın, inşaat işçisi babası M.A.'nın sosyal güvencesi bulunmaması nedeniyle, tedavi giderleri devlet tarafından karşılandı. R.A.'nın tedavisi sürerken, olayla ilgisi olduğu öne sürülen V.T. yakanalıp tutuklandı. Tedavisinin ardından mahkemeye çıkarılan R.A. için de tutuklama kararı verildi.

Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında, 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 22'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

'HEYRO, GOFRET İSTİYOR'

Sanıklara ceza verilirken yaşlarından dolayı indirim uygulanması istenen iddianamede, elinde bomba patlayan R.A.'nın, "Mahalleden tanıdığım Hayrettin isimli kişi beni bakkala gönderdi. 'Heyro gofret istiyor, de. Bir poşet var, onu al gel' dedi. Poşetten bir şişe verip, polislere atmamı söyledi. V.T.'ye de bir şişe verdi. İçtiği sigarayla fitili ateşledi. Ben atmak istemediğim için elimde patladı. Bomba patlayınca herkes kaçtı. V.T. de bombayı atamadan kaçtı. Ben bombayı atsam elim böyle olmazdı" diye verdiği ifadesi de yer aldı. V.T. ise suçlamaları kabul etmedi.

İddianame, Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirse, sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/CK)