Ataköy 2’inci Kısım Ali Rıza Efendi Caddesi üzerinde dün saat 17:30’da, işadamı Ömer Satın, 34 EK 0209 plakalı aracının içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın dört kurşun sıktığı İşadamı kalbine isabet eden bir kurşunla hayatını kaybetti. Yaya olarak geldiği tespit edilen saldırgan ise yaya olarak kaçıp izini kaybettirdi. Olay yerinde yapılan aramalarda 4 adet 9 mm’lik boş kovan bulundu.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Ömer Satın’ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada polis Ömer Satın’ın evden çıkarken “Ataköy’de bir arkadaşımla buluşacağım.” diyerek evden çıktığı belirlendi. Polis yaptığı incelemede Ömer Satın’ın cep telefonundan son görüştüğü kişi olarak bir şüpheli tespit edildi. Bu kişinin Macaristan’da restoran işlettiği ve Ömer Satın’la aralarında bir alacak verecek meselesi olduğu belirledi.

İşadamı Ömer Satın’ın buluşmaya gittiği bu kişi polis tarafından her yerde aranmaya başlandı. Şüphelinin cinayetten hemen sonra olay yerine yakın olan Atatürk Havalimanı'ndan sahte bir kimlikle yurt dışına çıkmış olma ihtimaline karşılık güvenlik kamera görüntülerinin incelenmeye başlandığı belirtildi. Yetkililer şüpheli kişinin yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.


(BB)