Olay, Merkez Nilüfer ilçesi Minareli Çavuş Mahallesi'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi önünde geçen mart ayında meydana geldi. İnegöl İlçesi'nde 'uyuşturucu ticareti' yapmak suçundan aldığı 4 yıl 2 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aygün Nice, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tarafından yakalandı. Nice daha sonra görevlendirilen iki polis memuru nezaretinde taksi ile Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Bunu öğrenen Aygün Nice'nin akraba ve arkadaşlarından oluşan 15 kişi, cezaevi önünde araçtan inen polis memuru Celal Kaplan'ın başına taş ile vurarak bayılttı, mesai arkadaşını da etkisiz hale getirerek Aygün Nice'yi kaçırdı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri Mobese kameraları ile görüntülenen olayın ardından kaçırma olayına karışan Gülizar Nice (63), Kenan Karan (41), Ferhat Yavuz (26), Emrah Aygül (30), Gülizar Nice (19), Mukaddes Karan (42) ve Ahmet Tezgi'yi (25) yakaladı. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuklanırken Aygün Nice ise, bulunamadı.

Savcılık soruşturması ardından Aygün Nice hakkında, 'kasten yaralama', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'firar' suçlarından 19 yıla kadar, kaçırılmasına karışan 7 kişi hakkında ise 'kasten yaralama', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'hükümlü veya tutuklunun kaçırılması' suçlarından 26'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

AKRABASININ EVİNDE YAKALANDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından her yerde aranan Aygün Nice, bugün polis  tarafından Merkez Osmangazi İlçesi Ebuisak Mahallesi Aycan Sokak'taki bir akrabasının evinde yakalandı. Nice gözaltına alınırken polise direnen yakınları etkisiz hale getirildi.

Tanınmamak için saçını sarıya boyayan ve kilo aldığı gözlenen Aygün Nice sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 9 ayrı suçtan kaydı bulunan Nice’yi, Emniyet Müdürlüğü'ne getiren polislerden birinin kılıfından çıkardığı tabancasıyla eli tetikte olması dikkati çekti.

EŞİNİN CENAZESİNDE GÖZYAŞI DÖKMÜŞTÜ

Uyuşturu ticareti yapmak suçundan yakalandıktan sonra cezaevine teslim edileceği sırada kaçırılan Aygün Nice'nin eşi Vural Nice de 2000 yılında merkez Yıldırım İlçesi Duaçınar Mahallesi Vişne Caddesi'nde, 500 lira alacağı nedeniyle tartıştığı at arabası ile hurdacılık yapan akrabası 38 yaşındaki Ayhan Pek'i öldürdü.

Yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Vural Nice tahliyesine kısa süre kala iyi hali nedeniyle Gemlik Açık Cezaevi'ne nakledildi. Daha sonra Bursa Cezaevi'nin otoparkında çalışan Vural Nice, öldürdüğü akrabasının yakınları tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Eşinin  ölüm haberini alınca cezaevi önüne giden Aygün Nice sinir krizi geçirmişti.