Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri halkı hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için proje hazırladı. Proje çalışmaları kapsamında bir polis memuru, el feneri, tornavida ve penseyle gündüz saatlerinde site ve apartmanlara girerek senaryo gereği hırsızlık girişiminde bulundu. Apartman zillerine de basan polis, bir sitenin bahçesinde bulunan bisikleti alıp götürdü. Girdiği 20 sitede park halindeki araçların kapılarını zorlayan polis memurunu ihbar eden olmadı.

POLİS, KISA FİLMLE UYARDI

Girdiği apartman ve sitelerden senaryo gereği hırsızlık yapan ve şüpheli hareketler sergileyen polis memuru diğer meslektaşları tarafından da kameraya kaydedildi. Görüntüler daha sonra izlemeleri için site sakinlerine dağıtıldı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Üstün, "Güvenli Site, Huzurlu Yaşam Projesi kapsamında Tekirdağ merkez genelinde sitelerimizin güvenlik konusunda ne durumda olduğunu tespit etmek üzere bir araştırma yaptık. 350’nin üzerinde site ve bu sitelerden sadece 3 tanesinde özel güvenlik görevlisi ve güvenlik kamerası bulunduğu, 28 sitede de ise sadece güvenlik kamerası bulunduğu ancak bu sistemlerin büyük kısmının ya yetersiz olduğu ya da kullanılmadığı bilgisine ulaştık. Yaklaşık 35 bin insanımızın yaşadığı bu sitelerde zaman zaman hırsızlık gibi çeşitli güvenlik sorunları yaşandığı halde bu konuda yeterli duyarlılığın olmadığını gördük. Biz de vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için böyle bir çalışma yaptık. Bu görüntüleri site sakinlerine izletiyoruz" dedi.



RY(LK/CK)