Yenibağlar Mahallesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 300 kadar üniversite öğrencisi, hazırlık sınıfında çok sayıda öğrencinin kaldığını belirterek üniversite yönetimini bu konuda çözüm üretmemekle suçladı. Öğrenciler sloganlar atarak alışveriş merkezi önünden yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önüne doğru yürüyüşe geçti.

Rektörlük önüne gelen öğrenciler burada özel güvenlik görevlilerinin oluşturduğu barikatla karşılaştı. Merdivenlerden özel güvenlik görevlilerin barikatını yaran öğrenciler rektörlük kapısı önüne geldi. Özel güvenlik görevlileri tekrar kapı önünde etten duvar oluşturdu. Grup, rektörlük binasına girmek isteyince üniversite yönetimi çevik kuvvet polislerini kampüse çağırdı. Gaz maskeli çevik kuvvet polislerini gören öğrenciler rektörlük önünde oturdu. Dağılmaları konusunda megafonla yapılan uyarılara rağmen dağılmayan öğrencilerin üzerine çevik kuvvet polisleri biber gazı sıktı. Gazdan çok sayıda öğrenci, basın mensubu ve sivil polisler de etkilendi.

Rektörlük önünden koşarak ayrılan öğrenciler ile polisler arasında kampüste kovalamaca yaşandı. Kampüsten dışarı çıkan öğrencilere bu kez çevik kuvvet şubesinin TOMA aracından tazyikli su sıkıldı. Espark Alışveriş Merkezi'ne doğru kaçan öğrencileri caddede polisler kovaladı.

Polislerle öğrenciler arasındaki kovalamaca kent merkezine kadar sürdü. Olaylar sırasında öğrencilerden gözaltına alınan olmadı.

KA,HT(EK/SSA)