Karataş Dutluk Yolu Mezarlık Kavşağı'nda 24 Ocak'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre 23 yaşındaki Sefa Gül, otomobiline arkadan çarpan ve 'Zomo' lakabıyla tanınan, 'uyuşturucu satıcılığı, sahtecilik, ruhsatsız silah taşımak' gibi 9 ayrı suçtan kaydı bulunan 49 yaşındaki Mehmet Demir'in damadından 4 bin TL hasar parası istedi. Tarafların anlaşamaması üzerine Mehmet Demir, kendisini telefonla arayan damadını alıkoyan Sefa Gül ile konuşmak üzere Dutluk Mevkii'nde randevulaştı. Buluşmada çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sefa Gül, av tüfeğiyle Mehmet Demir'in başına ateş eterek kaçtı. Mehmet Demir hastanede yaşamını yitirdi.

4 POLİS, 4 GÜN İŞÇİ EVİNDE KALDI

Cinayetle ilgili operasyon başlatan Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri 'yağma, gasp ve otodan harsızlık' suçlarından kaydı bulunan Sefa Gül'ün bir yakını aracılığıyla sahte isimle pasaport çıkarmaya çalıştığını, kendisinin de Ankara'da saklandığını belirledi. Bunun üzerine cinayet masasından oluşturulan 4 kişilik ekip, inşaat işçisi gibi davranarak Ostim'de inşaat işçilerinin kaldığı bir eve gitti. 4 gün bu evde kalan polisler, işçilerin kaldığı bir başka evde gizlenen Sefa Gül'ün adresini saptadıktan sonra düzenledikleri operasyonla yakaladı.

Uçakla Gaziantep'e getirilen şüpheliye, uçaktan inmeden çelik yelek giydirildi.

Havaalanındaki yolcuların şaşkın bakışları arasında güvenlik önlemleri altında alandan çıkarılan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ZG(AK/OA/COŞ)