Merkez Seyhan İlçesi Hurmalı Mahallesi'nde yaşayan Fadime Aktulum, alışverişten dönerken kimliği belirsiz 2 kişi yanına gelip, "Teyze bizim annemiz 2 gün önce öldü. Ölürken de bize hayır yapmamızı vasiyet etti. Çocuğu veya torunu okuyan biri varsa para yardımı yapacağız" dedi. Gençlerin samimi olduğuna inanan Fadime Aktulum, "Benim torunum okuyor" cevabını verdi. Bunun üzerine dolandırıcılardan biri cebinden 200 lira çıkarıp, "Buyur bu parayı torunun güle güle harcasın. Biz de annemizin vasiyetini yerine getirmiş olacağız" diyerek uzattı. Fadime Aktulum parayı alırken, sonradan hatırlamış gibi duraksayan dolandırıcı, "Teyze yalnız, hayrımızın kabul olması için şu kolundaki bileziği bir hocaya okutmamız gerekiyor. Sen ver biz okutup gelelim" teklifinde bulundu.

BİLEZİĞİ HOCAYA OKUTMALARI İÇİN VERDİ

Fadime Aktulum, 200 lirayı çantasına koyarken, bileğine takılı bin 400 lira değerindeki bileziği çıkarıp, verdi. Bileziği alan dolandırıcılar, hızlı adımlarla bir kaç metre ileride park ettikleri otomobile binerek uzaklaştı. Bir süre gençlerin dönmesini bekleyen Aktulum, dolandırıldığını anlayınca, polisi aradı.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜNDEN ŞÜPHELİYİ FOTOĞRAFLADILAR

İhbar üzerine Fadime Aktulum'un yanına gelen polisler, olayla ilgili görüntü aradı. Bir iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarında Aktulum'un eşkalini verdiği dolandırıcıların görüntüsünü buldu. Görüntüleri izleyen polisler, videoyu dondurup cep telefonuyla şüphelilerin ekrandaki görüntülerinin fotoğrafını çekti. Fotoğrafları kimlik tespiti için hızla merkeze ulaştıran polisler, şüphelileri yakalamak için sokaklara çıktı.