Eskişehir Emniyet Mdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri bugün CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi'nin (ESTRAM) 4 ayrı biriminde mahkeme kararıyla arama yaptı. Arama sırasında bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konuldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin avukatlarından Cemal Okan Yüksel, yapılan aramanın Özel Halk Otobüsçüler Derneği ile yaşadıkları hukuki anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi. Derneğin, ESTRAM şirketi hakkında ücretsiz yolcu taşınması konusunda daha önceden dava açtığını belirten Yüksel şöyle konuştu:

"Dava yolcu taşımadaki manyetik kartlar, adliye, polis, belediye personeli, engelliler ve 65 yaş üstü yaşlıların ücretsiz taşınması konusuyla ilgiliydi. Son olarak cumhuriyet savcılığına aslı-astarı olmayan 'Engelli olmayan kişilere engelli kartı verilerek tramvay ve otobüslerle bu kişiler ücretsiz olarak' taşınıyor iddiasında bulunuldu. İddia üzerine Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nden ESTRAM, ESTRAM'ın Muhasebe, Bilgi İşlem ve Kimliklendirme olmak üzere 4 ayrı bölümünde gündüz saatlerinde arama yapılması kararı verildi. Aramalarda gerekli bilgi ve belgeleri, bilgisayar kayıtlarını polis kendimiz verdik. Zaten bizden bu belgeleri istemiş olsaları da verdirdik. Böyle baskın şekilde bir arama kararına gerek yoktu. Biz polislere elimizden gelen kolaylığı sağladık, onlar da bize anlayışla yaklaştı. Bu aramalar Özel Halk Otobüsçüler Derneği ile aramızda olan hukuki anlaşmazlıktan kaynaklanmaktadır. İddiaların aslı-astarı yoktur. Aramalar tamamlanmış hukuki süreç devam etmektir."