BELİ SİLAHLI ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ COPLADI


Grup basın açıklaması yaparken belediye binasının protokol giriş kapısı önünde de aynı gruptan 3 eylemci slogan atmaya başladı. Eylemcilere belediye binasını korumakla görevli özel bir güvenlik şirketine bağlı çalışan güvenlik görevlileri oldukça sert sekilde müdahalede bulundu.


GÖREV YERLERİNİ BIRAKARAK MÜDAHALE ETTİLER


Güvenlik görevlileri, 3 eylemciyi yola yatırdı, copladı. Bir güvenlik görevlisinin sert müdahaleyle yere yatırdığı bir eylemci başını demirlere vurmaktan son anda kurtuldu. Yere düşen eylemciyi bu kez belinde ve omuzunda silah bulunan bir güvenlik görevlisi coplamaya başladı. Güvenlikçileri araya giren sivil polisler uzaklaştırdı.


ZABITALAR DA EYLEMCİ AVINDA


Ancak bu kez de zabıta ekipleri devreye girdi. Zabıtalar, direnen göstericileri karga tulumba yerde sürükledi. Basın açıklaması yapan grup da diğer 3 eylemciye destek verince uzun süre arbede yaşandı.


ÇEVİK KUVVET DE ORADAYDI


Arbedeye, belediye önünde önlem alan çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polis, neredeyse eylemcileri zabıta ve güvenlik görevlilerinin elinden kurtararak gözaltına aldı. Eylemciler polis minibüsüne bindirilerek emniyete götürüldü.


3 GÜNDÜR EYLEM 3 GÜNDÜR MÜDAHALE


YIkımları protesto eden Halk Cephesi'ne üyes gruplar , 3 gündür İBB önünde eylem yapıyor. Ancak eylemcilere her seferinde müdahale ediliyor. Çarşamba günü gerçekleşen ilk eylemde CHP milletvekili Mahmut Tanal başından yaralanmıştı. Tanal, kendisine zabıtaların vurduğunu öne sürmüştü.


İY(FOTOĞRAF)