Bursa’da ilçelerden alınan ‘S’ plakalı minibüslerin kent merkezine sokulmaması kararıyla ortaya çıkan sıkıntı, kesilen ceza sonrası yine protesto eylemine dönüştü. Polis, dün saat 19.30 sıralarında Harmancık İlçesi'nde aldıkları 'S' plaka ile bir fabrikanın işçilerini taşıyan Suphi Çetin, oğlu Vedat Çetin ve yeğeni Erkan Çetin'in içerisinde bulunduğu 16 S 9795 plakalı aracı Kent Meydanı’nda durdurdu. İlçelerden verilen servis plakalı araçların kent merkezine girmesinin yasak olduğu gerekçesiyle minibüs 60 gün süreyle trafikten men edildi ve sürücüye 1950 TL ceza kesildi.

BENZİN DÖKÜP YAKTILAR

Buna sinirlenen Suphi Çetin, Vedat Çetin ve Erkan Çetin, minibüsten yolcuları indirerek benzin döktükleri aracı ateşe verdi. Minibüsün sahipleri, yangını söndürmek için gelen itfaiye ekibini de taş yağmuruna tutarak müdahalesini engelledi.

Bunun üzerine olay yerine gelen polisler Suphi Çetin, Erkan Çetin ve Vedat Çetin'i gözaltına aldı. Suphi Çetin ceza kesilmesine tepki olarak minibüsü yaktığını söyleyerek, "Belediye bize zorluk çıkartıyor. Biz bu plakaya parasını ödedik vergisini veriyoruz. Ama bize, 'korsan' diyerek çalıştırmıyorlar. Binlerce lira ceza kestiler artık bıktım" dedi.

Olay nedeniyle sıkışan trafik, yanan aracın çekilmesiyle normale döndü.

Bursa'da ilçelerden aldıkları 'S' plakalarla kent merkezine girmelerine izin verilmeyince eylem yapan servisçiler trafiği kilitlemiş ve İzmir yolunda da bir minibüsü ateşe vermişti.