Olay geçen Cumartesi günü sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Darıca Osmangazi Mahallesi Aşıroğlu Caddesi'nde meydana geldi. Ağabeyi ile birlikte işlettikleri tekstil dikim atölyesinden evine gitmek üzere 41 TG 801 plakalı otomobiliyle ayrıldığını söyleyen Yıldırım Güngör, yaklaşık olarak 50-60 metre ilerledikten sonra hareket halindeyken sivil giyimli bir kişinin, otomobilinin ön tarafına doğru karşıdan tabancayla ateş ettiğini iddia etti. Aracını durdurmayarak olay yerinden uzaklaşmaya ve kendisini kurtarmaya çalıştığını belirten Güngör, bu kez arka taraftan aynı kişinin ateş etmeye devam ettiğini söyledi.

Kendisine yaklaşık olarak 7-8 el ateş edildiğini iddia eden Yıldırım Güngör, kurşunlardan birinin aracının arka sol kısmından girerek bagaj içerisinden geçip yolcu koltuğundan çıktığını, 2 kurşunun ise aracın ön kısmına isabet ettiğini söyledi. Güngör, "Eğer 3-5 dakika önce ateş edilseydi, kısa süre önce indirdiğim ve aracımın arka tarafında oturmakta olan ustabaşım bugün hayatta olmayabilirdi" dedi.

Ateş eden kişinin daha sonra  D.A. adlı sivil polis olduğunu öğrendiğini, kendisine şüphe üzerine önce havaya, daha sonra da lastiklere ateş ettiğini söylediğini ileri sürdü. Yıldırım Güngör ardından Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ: DUR UYARISINA UYMADI

İddiayla ilgili olarak Darıca Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz ise olay günü aynı caddede aynı saatlerde bir beyaz eşya satan bir işyerine maskeli 3 kişinin demir kepenklerin kilitlerini kırarak girdiklerini; TV, halı yıkama makinası gibi bazı eşyaları çaldıklarını söyledi. Emniyet Müdürü Kaçmaz,  ihbar üzerine olay yerine giden ekiplerin son sürat gitmekte olan Yıldırım Güngör’ün kullandığı 41 TG 801 plakalı araca dur ihtarında bulunduklarını, Güngör’ün bu ihtara uymadığını belirterek, sivil ekiplerin de aracın lastiklerine ateş ettiklerini söyledi.

Olayın adli makamlara intikal ettiğini söyleyen Emniyet Müdür Kaçmaz, soruşturmanın devam ettiğini ve kurşunların incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderileceğini söyledi.



EP(MB/AAA)