Kandıra sahillerinin en tercih edilen plajlarından Cebeci'de dün öğlen saatlerinde, denizdeki kontrol ve kurtarma çalışmalarında kullanılan jet-skilerin sahile getirildiği, itfaiye görevlisi Mustafa Doğru yönetimindeki 58 ZN 031 plakalı ATV aracı, plajda güneşlenen 50 yaşlarındaki bir kişinin üzerinden geçti.

Ağır yaralanan hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan ve olay yerinde üzerindeki şort ve havlunun dışında kimliğini belirleyici hiçbir belge ve telefon bulunmayan kişinin kimliği bugün de ortaya çıkarılamadı.

Sadece armalı yüzüğünün içinde 'Nevriye' adı yazısı olan erkeğin cenazesi, kimliğinin belirlenememesi ve yakınlarının da ortaya çıkmaması nedeniyle halen Kandıra Devlet hastanesi Morgu'nda bekletiliyor.

Bugün Kandıra İlçesi'ndeki belediye ve cami hoparlörlerinden de anonslar yaptırılmasına rağmen cesedin kimliği belirlenemedi.

Bu arada aracı kullanan ve olayın ardından gözaltına alınan Mustafa Doğru'nun 30 yıllık deneyimli itfaiyeci olduğu belirtildi. Doğru'nun verdiği ifadede jetskileri indirdikten sonra dönerken aniden bağrışmalar duyduğunu, üzerinden geçtiği kişinin kendisini kısmen kuma gömdüğünden onu farkemedediğini söylediği öğrenildi. İtfaiyeci Mustafa Doğru gözaltına alındıktan sonra savcılığa verdiği ifadenin ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, itfaiyeci Doğru'yu kefaletle serbest bıraktı.



OU,BK(MB/SS)