Kandıra Cebeci Plajı'ndaki olay 3 gün önce meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'nde oluşturulan kurtarma timlerinin denizdeki kontrol ve kurtarma çalışmalarında kullanılan jet-skilerin sahile getirilmesi sırasında, Mustafa Doğru yönetimindeki 58 ZN 031 plakalı araç, kumsalda güneşlenen ve vücudunun bir kısmını kuma gömen kişinin üzerinden geçti. Hastaneye kaldırılan bu kişi kurtarılamadı. Yanında hiç bir kimlik bulunmayan kişiyi tanıyan da çıkmadı.

Yapılan soruşturma sonunda, ölen kişinin alınan parmak izi örneği, Gebze Elbizli Köyü’de oturan 53 yaşındaki Recai Özdemir'in parmak iziyle aynı olduğu anlaşıldı. Jandarma daha sonra ailesiyle temasa geçti. Evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtilen İsmail Elbizli'nin bir süredir Körfez İlçesi'nin Yarımca semtinde oturan oğlunun yanında kaldığı öğrenildi. İsmail Elbizli'nin cenazesi yapılan işlemlerin ardından ailesine teslim edildi.

Bu arada kazaya neden olan ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan itfaiyeci Mustafa Doğru 10 bin lira kefaletle serbest bırakıldığı ve tutuksuz yargılanacağı öğrenildi.

 

MB(MB/AAA)