Diyarbakır'da 9 Temmuz 2011 tarihinde, kaza yapmış gibi davranarak yol kesen PKK'lı grup tarafından, içinde bulunduğu araçtan indirilen Lice 2’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler kaçırıldı. Evli ve 1 çocuk babası Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'den bu güne kadar hiçbir haber alınamadı. Söpçeler'in Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde yaşayan eşi 34 yaşındaki Saniye ve 4,5 yaşındaki kızı Melis, her telefon çaldığında güzel bir haber gelecek mi diye umutlanıyor.

Eşinden haber alınamamasına sitem eden Saniye Söpçeler şunları söyledi:

"Ben ve kızım yetim kaldık. Neresinden başlayacağım anlatmaya bilemiyorum. Eşim bu ülkede birileri yataklarında rahat ve huzur içersinde yatsın ve uyusun diye, her şeyden kutsal bildiğimiz vatanımızı korumak ve mesleğini yapmak için Diyarbakır’a tayin oldu ve görevini tamamlayıp dönmesine günler, hatta saatler kala maalesef bu olay ile karşı karsıya kaldık. Ben, kızım ve ailem 17 aydır eşime ve çocuğumun babasına hasret durumdayız. Çevremizde kime derdimizi anlatsak, kiminle bir şeyler paylaşmaya çalışsam anlıyorum ki, herkes çaresiz. Bizimle birlikte senelerdir beraber yasadığımız, canımızdan, kanımızdan saydığımız birileri tarafından kocam görevini yaparken kaçırılıyor ben ve yetkililer maalesef dilim varmıyor söylemeye ama hepimiz çaresiziz. Bana söylenen hiçbir şey inandırıcı gelmediği gibi, bu çaresizliği anlamakta zorluk çekiyorum. Şu anda belki bunları anlamıyor ama yarın büyüdüğünde biricik kızıma nasıl anlatacağım bilemiyorum.

Bir eş ve bir anne olarak, eşimi geri getirecek hangi yola başvurmalıyım bilemiyorum. Yetkili, yetkisiz herkese sesleniyorum. Lütfen sesimi, çığlığımı duyun. Beni eşime, kızımı babasına kavuşturun."

EDİRNE'YE TAYİN OLMUŞTU

Lice 2’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, Edirne’ye de tayin olmuş ve 22 Temmuz 2011 günü izne çıkıp, 8 Ağustos’ta yeni görevine başlayacaktı.

20 GÜN SONRA ROJ TV'YE ÇIKARILDI

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan ROJ TV, 29 Temmuz 2011 günü, kaçırıldıktan 20 gün sonra Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'in görüntülerini yayınlamıştı. Görüntülerde Söpçeler kendisine iyg vdavranıldığını, sağlığının ve genel durumunun iyi olduğunu söylemişti.



FK(LK/COŞ)