Tunceli- Erzincan karayolunu dün akşam saat 20.00 sıralarında kesen PKK'lı teröristler gasp ettikleri iki otomobile bomba tuzaklayarak Söğütlüçeşme Mevkii'ne bırakı. Güvenlik güçleri bomba tuzaklayıp kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlattı.

Sabah saatlerinde Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle Söğütlüçeşme ve Uzuntarla köyleri kırsal alanına Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Kobra helikopterler de karayolu üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirdi. Helikopterle bölgeye indirilen bomba uzmanları ormanlık alandan yürüyerek, bomba tuzaklanan otomobillerin yanına geldi. Bu sırada ormanlık alanda teröristlerin bulanabileceği yerler yoğun ateş altına alındı.

Daha sonra bomba tuzaklanan araçların çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, frekans karıştırıcı seyyar Jammer'li araçlar da kullanıldı. Bomba uzmanı dedektör köpeklerle araçların çevresinde başka patlayıcı olup olmadığı kontrol edildi. Çevrede patlayıcı olmadığı belirlenince, uzmanlar tarafından araçlara 4 ayrı bomba tuzaklandığı saptandı. Bombanın bağlantı düzenekleri fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildikten sonra araçlardaki bombalar çıkarıldı.

Güvenlik güçleri olay yerinde gerekli delilleri topladıktan sonra karayolu 15 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.