21 Haziran perşembe günü saat 20.00 sıralarında dağlık alandan Bitlis- Diyarbakır Karayolu'na inen bir grup PKK'liler , Buzlu pınar Mevkii'nde, Bitlis kent merkezine cenaze getiren konvoya silahlı saldırıda bulundu. Konvoyda bulunanan köy korucusu Hikmet Kandemir ile akrabası Hüsamettin Kandemir, teröristlerin açtığı ateşle yaralandı. Yoldan geçen diğer araçları da durdurup kimlik kontrolü yapan teröristler, silah tehdidiyle öğretmenler Mehmet Örk, Ömer Sürücü ile asker olan Vahdettin Kaya'yı da yanlarına alarak dağlık bölgede izlerini kaybettirdi.

YARALI KORUCU BUGÜN ÖLDÜ

Yaralı köy korucularından Hüsamettin Kandemir bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybedetti. Rehinelerin kurtarılması için operasyonlar sürerken, bu akşam saat 19.30 sıralarında Van'da görevli öğretmenler Mehmet Örk ve Ömer Sürücü'nün Bitlis merkeze 20 kilometre mesafedeki Çeltikli köyü kırsalında serbest bıkarıldı.

Bitlis Valisi Nuretttin Yılmaz, Çeltikli Jandarma Karakolu'nda bulunan her iki öğretmenin de sağlık durumlarının iyi olduğunu, aillerinin de Bitlis'e geldiklerini söyledi. Vali Yılmaz öğretmenlerin geceyi Çeltikli Jandarma Karakolu'nda geçireceklerini yarın helikopterle Bitlis'e getirileceklerini belirtti. Kaçırılan askerden ise henüz bir haber olmadığı belirtildi.