'PKK'DAN MAYINLI TUZAK: 1 ASKER ŞEHİT, İNGİLİZ TURİST SERBEST' başlıklı haber ek bilgilerle yeniden geçildi.

------------

YENİDEN



Felat BOZARSLAN-Adil ÖNAL-Bayram BULUT/ DİYARBAKIR, BİNGÖL,- DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların iki ayrı mayınlı tuzağında Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı şehit oldu. Teröristlerin önceki gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde serbest bırakıldı.

Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası Mevkii'nde önceki gece kesen bir grup PKK'lı terörist, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakır'dan Trabzon'a gittiği belirtilen 1 İngiliz turisti kaçırdı. Güvenlik güçleri İngiliz turisti kaçıran teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlattı.

İKİ AYRI MAYINLI TUZAK: 2 ŞEHİT

Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice'nin Tapantepe Mevkii'nde arama tarama yapan birlikte bulunan jandarma özel hareket timinde görevli Uzman Çavuş Abdullah Acıcı, teröristlerin araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.

Uzman Çavuş Acıcı'nın şehit olması üzerine Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt da operasyon bölgesine gitti. Binbaşı Kurt da bölgede PKK'lıların araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.

Bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli kapsamlı operasyonlar sürdürülüyor.

İNGİLİZ TURİST SERBEST BIRAKILDI

PKK'lıların yol kesip kaçırdığı İngiliz turist James Masamı Miyazaki-Roos, dün saat 22.00 sıralarında Bingöl'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen Roos Genç Jandarma Komutanlığı'na götürülarek ifadesine başvuruldu. İngiliz turist daha sonra Diyarbakır'a gönderildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Kaçırılan İngiliz turisti kurtarmak için güvenlik güçlerimizin operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. Daha sonra aynı bölgede bulunan ikinci bir mayının patlaması sonucu Lice İlçe Jandarma Komutanımız şehit oldu" dedi.


FB,AÖ,BB(GG/AAA)