Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası Mevkii'nde kesen bir grup PKK'lı terörist, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakır'dan Trabzon'a gittiği belirtilen 1 İngiliz turisti kaçırdı. Güvenlik güçleri İngiliz turisti kaçıran teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlattı.

MAYINLI TUZAK

Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, bu sabah Diyarbakır'ın Lice İlçesi Tapantepe Mevkii'nde PKK'lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu. Şehit uzman çavuşun cezasi Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirildi.

İNGİLİZ TURİST SERBEST BIRAKILDI

Teröristlerin yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, dün saat 22.00 sıralarında Bingöl'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen turistle ilgili Genç İlçe Jarndarma Komutanlığı'nda soruşturması sürdürülüyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İngiliz turistin Genç'teki soruşturmasının ardından Diyarbakır'a getirileceğini söyledi. Vali Toprak, "Kaçırılan İngiliz turisti kurtarmak için güvenlik güçlerimizin operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlimiz şehit oldu" dedi.


AÖ(GG/AAA)