PKK, 31 Mayıs akşamı Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen ve 13 personelin yaşamını yitirdiği helikopter kazası ile ilgili olarak helikopteri kendi birimlerinin düşürdüğü iddiasını ortaya attı.

PKK'ya bağlı "Halk Savunma Güçleri"nin (HPG) internet sitesinden yapılan açıklamada Türk ordusununn "Besta ve Kato dağlarında düzenlediği operasyonun koordine gücünü taşıyan Cougar tipi bir helikopter Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba alanında hareket halindeyken alanda görevli bir birimimiz tarafından ateş altına alınmıştır. İsabet alan helikopter alandan uzaklaşmak isterken düşmüştür" ifadelerine yer verildi.

Şırnak Valiliği 31 Mayıs akşamı helikopterin düşmesinin ardından yaptığı açıklamada, helikopterin kalkıştan üç dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğünü bildirmiş, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Şırnak/Şenoba tugay komutanlığından kalkan içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55'te kaza kırıma uğradığı bildirildi... Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde, helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır" ifadeleri yer almıştı.

Helikopterde Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yanı sıra iki albay, bir yarbay, bir binbaşı, üç yüzbaşı, bir üsteğmen, iki başçavuş ve iki uzman çavuşun bulunduğu bildirilmişti.(DW)